Hederspris til Båtliv og Seilas

Satsingen på bladene Båtliv og Seilas med tilhørende nettsider ble nylig tildelt Fagpressens hederspris.

Publisert

Daglig leder og ansvarlig redaktør i bladene Seilas og Båtliv, Ole Henrik Nissen-Lie, ble tildelt Fagpressens Hederspris for utviklingen av Norsk

Maritimt Forlag, som utgir bladene Seilas og Båtliv, og årbøkene Båtguiden og Ferieguiden med tilhørende nettsider www.seilas.no, www.batliv.no  , www.batguiden.no  og www.havna.com.

– I tillegg til de to bladene, er selskapet også stor og markedsledende på nettet og i markedet for maritim litteratur, heter det i juryens begrunnelse.

Båtliv vokser mer enn noen andre båtblader her i landet, ifølge offisielle tall fra Synovate MMI. Nær 100.000 nordmenn leser Båtliv, og leserne er spredd langs hele kysten fra svenskegrensen i sør til Finnmark i nord.

Men også Seilas er i medvind: I fjor hadde Seilas 10 prosent vekst iløssalget. Bladet har nesten dobbelt så mange lesere som det nest største seilbladet i Norge.

– Vi vil hjelpe våre lesere til å få et best mulig båtliv. Derfor skriver vi om havner og opplevelser langs kysten. Derfor gir vi tips og råd om sjømannskap, sikkerhet og manøvrering av båt. Derfor undersøker vi priser og vilkår. Og derfor tester vi båter og utstyr. Vår jobb er å gi leserne informasjon og kunnskap til å gjøre de riktige valgene, enten de er påutkikk etter båt eller har båt, sier Nissen-Lie om forlagets satsing på blader og nett.

150.000 på nett

Forlaget har nær 150.000 besøkende på nett hver måned. De to mest besøkte nettsteende er seilas.no og batliv.no, som til sammen har ca 100.000 besøkende.

– Fagpresseprisen er en anerkjennelse for den jobben Båtliv-medarbeiderne gjør hver dag. Den viser at våre kolleger i Fagpressen mener at vi gjør en god jobb. Men vi lover å ikke hvile på laurbærene. Dette inspirerer oss bare til å lage enda bedre blader og nettsider for båtinteresserte nordmenn, sier Nissen-Lie.

Les mer om Norsk Maritimt Forlag.

Fagpressen

Fagpressen består 230 norske fagblader. Den Norske Fagpresses Forening (DNFF) er organisasjonen for fagpressen i Norge. Foreningen er den eldste landsdekkende presseorganisasjon i landet, stiftet i 1898. Fra 1996 er foreningen tilsluttet Norsk Presseforbund og foreningens medlemsblader er også underlagt de samme etiske retningslinjer som øvrige norske medier.

Les mer om fagpresseprisen.

Powered by Labrador CMS