Har du rukket å kjøpe båt i år?

VENTER STORINNTRYKK: Sjøen for alle i Lillestrøm.

– Aldri er så mange båter forhåndssolgt

– Jeg tror ikke båtinteressen har ikke vært større siden før finanskrisen, sier Leif Bergaas i båtbransjeforbundet Norboat.

Publisert Sist oppdatert

Norboat har tatt kontakt med deres medlemmer som selger fritidsbåter. I en pressemelding som er sendt ut torsdag formiddag skriver bransjeforbundet at flere allerede melder godt salg, og at optimismen er stor. Daglig leder Leif Bergaas i Norboat tror dette skyldes fjorårets gode sommer, og at mange ønsker å feriere i Norge med fritidsbåt.

Kvart milliard

Grimstad Bådsenter er blant medlemmene i Norboat som melder vekst.

– Vi hadde i fjor i en økning på 25 millioner kroner og har nå en årsomsetning på 260 millioner kroner. Før sommerferien startet i fjor var vi helt tom for båter, sier daglig leder Anders Topland i Grimstad Bådsenter. Han forteller videre at de klarte å få tak i noen flere båter for å dekke etterspørselen.

– Lengre båtsesong

Også i Tønsberg har det vært god omsetning i fjor. Tønsbergs Blad skriver på sine nettsider at båtforhandleren Herholdt Andersen AS satte omsetningsrekord med 99,01 millioner kroner i 2018, og gikk med solid overskudd. Pål Herholdt sier til avisen at han mener det gode salget skyldes en kombinasjon av populære båtmerker og flinke ansatte.

– Det er ikke mange måneder hvor vi isolert sett tjener penger. Derfor bruker vi ekstremt mye tid på planlegging. Samtidig ser vi at folk ønsker å bruke båtene lenger, sier Pål Herhold til tb.no.

Venter storinntrykk

Neste uke åpner Norges største båtmesse. Leif Bergaas i Norboat sier at han venter storinnrykk til årets messe som viser i overkant av 300 båter.

– I fjor nærmest eksploderte båtinteressen i hele landet på grunn av den varme sommeren. Årets båtmesse ble fulltegnet allerede før jul. Derfor har vi store forventninger til årets båtsesong, og ikke minst til Sjøen for alle, sier Bergaas ´.