Comeback med rask konsollbåt

Gozzi er tilbake med en 24 fots allbruksbåt med overnattingsmulighet for den fartsglade.

Publisert Sist oppdatert

I år lanseres mange nye konsollbåter i størrelsen rundt 20 fot. En av de største, dyreste og raskeste nyhetene i dette segmentet er Gozzi 24 WA. Båten kan omtales som daycruiser siden det er to-tre køyeplasser samt toalett under dekk.

Her har vi altså en båt som kan brukes til dagsturer, vannlek og solbading, med mulighet til overnatting for et par. Båten har egen mast med feste for for wakeboard- og vannskitau. Foran vindkjermen er det kalesjegarasje.

Gozzi 24 WA var utstilt på Sjøen for all med en 400 hesters Mercury Verado på hekken. Ifølge John-Kåre Thilesen i Gozzi Boats gjør båten godt over 60 knop med denne motoren, så vi snakker om en svært rask og livlig båt.

Vakuum

Skroget er ikke nytt. Det er signert Geir Arnestad og har dyp V-bunn med steppet skrog. Det nye er at Gozzi nå er bygget i vakuuminfusert sandwichkonstruksjon med vinylester, glassfiber og Divinycell. Byggemetoden gir en lett, sterk og stiv båt.

Nytt er det også at båten er ustyrt med utenbordsmotor, mens den før hadde innebords. Gozzi er ikke låst til ent bestemt motormerke, men har valgt Mercury. Ifølge Thilesen er det helheten med integrering mellom motor og styrekonsoll med funksjoner som aktiv trim, som ligger bak valget.

Thilesen er de nye eierne som kjøpte Gozzi for halvannet år siden, flyttet produksjonen til et nytt sted nær Gdansk i Polen, og satset det kjente, norske båtmerket. Båten henvender seg til den båteieren som er villig til å betale litt ekstra for fart og kvalitet. Med 400 hk koster båten nær en million kroner. Med 225 hk er prisen litt under 850.000 kroner.