FORTSATT PLASS ved gjestebrygga til gamle Bohus Festning, men i høysesongen henstilles du om å fendre opp på utsiden så flere kan ligge på utsiden av hverandre for å vente på broåpning.
FORTSATT GOD PLASS ved gjestebrygga til gamle Bohus Festning, men i høysesongen henstilles du om å fendre opp på utsiden, så flere kan ligge ved siden av hverandre for å vente på dem som er på besøk på festningen, eller som venter på broåpning for de som skal videre opp Göta elv og Göta kanal.

Med båt til det gamle Norge

Hva med en båttur til det gamle Norge i sommer, for å oppleve Bohus festning og Göta elv?

Publisert Sist oppdatert

I dag flyter elven stille og fredelig forbi Bohus Festning, men i sin tid var Bohus den sterkest befestede norske grensefestningen, for å forsvare Norges grense mot syd. Festningen er beliggende på en øy i Götaelven. Dengang var det dårlige veier på land. Det var elvene som var ferdselsårene, og det var også fra elvesiden at man måtte kunne forvente at fienden angrep. Du kan komme til festningen med båt gjennom to forskjellige elveløp. Begge løp er egentlig hvert sitt løp av Göta elv.  Norra elven har sitt utløp nord for Göteborg. Det andre elveløpet renner gjennom selve byen.

Ifølge Snorre fant det sted et nordisk trekongemøte i Kungälv allerede i 1101. Kungälv er byen som i dag ligger like ved Bohus Festning. Der møttes Magnus Berrføtt av Norge, Inge Stenkilsson den eldre av Sverige og Erik Eiegod av Danmark for å slutte fred. Stedet har også senere vært brukt som møtested for de nordiske kongene. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER