Gjennomført amerikaner

CANNES (Båtliv): Denne amerikaneren oser av kvalitet og full av finurlige løsninger for det glade liv på sjøen. Vi har sett på nylanserte Boston Whaler 270 Dauntless . Film og bildespesal!

Publisert Sist oppdatert

>> Se Film

>> Se bildespesial

Båten er som skapt for solskinnsdager, og det kommer godt fram under knallblå himmel og 28 grader i Cannes, der den har sin verdenslansering i disse dager. Dette er en båt med gjennomtenkte løsninger fra akter til baug. Foran motorene er det en vannskistang, massiv og tung som holder seg på plass.

Fleksibelt akter

Båten har fått en høy og komfortabel ryggstøtte til akterbenken. Dette er forbedret fra tidligere båter fra produsenten. Sitteputene på akterbenken er også blitt dypere for ekstra god komfort. Skal du fiske eller bruke vannleker kan ryggstøtten legges ned med et enkelt håndgrep, og man har en stor ruglete flate å stå på når man skal svinge fiskestanga. Vil du dorge er det en rekke stangholdere som er standard på båten.

Førerplassen har god plass og egner seg godt både for å sitte og å stå når man kjører. Rattet er tiltbart, og det er god plass til instrumenter, og til og med to fjorten tommers skjermer om du ønsker det. Under førerbenken er en et lite stuerom kjøleboks fra baksiden, men om du vil betale litt ekstra får du den med kjøleskap.

Høyere vindskjerm

Vindskjermen er litt høyere enn hva vi er vant til å se fra Boston Whaler. Den skal være stor nok til å gi god vindbeskyttelse for de som sitter bak. Men vil man virkelig nyte fartsvinden er solsenga foran konsollen et godt førstevalg. Her er det også nedfellbar armlene for optimal avslapning. Eventuelt kan de to benkene fremme ved baugen brukes. Her vippes bakre benkepute opp, og man sitter også her avslappet i fartsretningen. Under benkene er det drenerte stuerom.

God stueplass

Båten har gjennomgående gode løsninger når det gjelder stueplass. Mest plass er det under solsenga, foran konsollen. Vi har vært inne på at båten fint kan brukes til fiske, og i dette stuerommet er det plass nok til flere fiskestenger, med et hull som stangtuppene dyttes inn i, og feste på den andre siden, slik at de ligger helt i ro.

Inne i konsollen er det så god plass, og her er toalettet. Det kan velges mellom sjøvannstoalet og porta potti som vi kommer til å se mest på båtene i Norge.

Du får båten både med dobbel- og enkelinstallasjon. I Norge er det solgt to båter med enkelinstallasjon, med 300 hestekrefter fra Mercury på hekken. Da yter den rundt 40 knop.

Se film - importør Marius Kragstad i Kragstad AS går gjennom båten (mer info under filmen):

Lengde: 8,33 m (27,4 fot)

Bredde: 2,74 m

Dyptgående: 43 cm

Tørrvekt: 2177 kg

Maks personer: 12

Maks motor: 450 hk

Drivstofftank: 575 liter