GIR SEG: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen har lenge vært syk og trekker seg fra stillingen. Foto: Steinar Haugberg, Sjøfartsdirektoratet.
GIR SEG: Sjøfartsdirektør Olav Akselsen har lenge vært syk og trekker seg fra stillingen. Foto: Steinar Haugberg, Sjøfartsdirektoratet.

Gir seg som sjøfartsdirektør

Sjøfartsdirektør Olav Akselsen (56) trekker seg fra jobben på grunn av sykdom. "Med de utfordringer den medfører, er naturlig å avslutte nå", sier han.

Publisert Sist oppdatert

Dermed er det klart at ansatte i Sjøfartsdirektoratet i Haugesund, folk knyttet til den maritime næringen i landet, regjeringen og ikke minst fritidsbåtfolket må si takk og farvel til en markant lederskikkelse. Det var ikke slik han hadde tenkt å avslutte sin tjeneste, men han velger å slippe nye krefter til i en krevende posisjon som den øverste sjef for kontroll og oppfølging av skipsfarten i Norge.

Olav Akselsen (56) startet i rollen som sjøfartsdirektør i januar 2010. Da hadde han allerede lagt bak seg flere perioder som representant for Arbeiderpartiet på Stortinget. I 2000-2001 var han olje- og energiminister.

"En vemodig dag"

-En vemodig dag når en fantastisk sjef og kollega i dag slutter, skriver kommunikasjonsdirektør Dag Inge Aarhus i Sjøfartsdirektoratet på sin Facebookside.

-Sykdommen krever sitt og det er forståelig at dette nå må være hovedfokus, og jeg håper du vinner kampen mot kreften, sier han.

Næringsminister Iselin Nybø takker også for Akselsens store innsats.

-Akselsen har vært sentral i å utvikle Sjøfartsdirektoratet til en moderne organisasjon som spiller en avgjørende rolle i utviklingen av den maritime næringen i landet, sier hun. Ikke minst har han arbeidet aktivt for å promotere Norge som flaggstat.

I spissen for nullvisjonen

Lars Alvestad har fungert som øverste leder de to siste årene i Akselsens sykefravær. Alvestad vil fungere videre frem til næringsdepartementet har ansatt ny sjøfartsdirektør.

Kort tid etter at Olav Akselsen tiltrådte jobben i direktoratet i Haugesund gikk han i spissen for å få politisk drahjelp for å få på plass en nasjonal handlingsplan for å få ned antall ulykker med fritidsbåt i Norge. Dette arbeidet har skutt fart de senere årene og stadig nye forskrifter er under planlegging for å nå den ambisiøse nullvisjonen.

Powered by Labrador CMS