Gir bort 300.000 til bransjen

Styreleder Jan Anders Søyland i båtmessa "Dra til sjøs" gir bort 300.000 kroner til å rekruttere unge til båtbransjen.

Publisert

Det var på Norboats årlige høstseminar sist helg at Jan Anders Søyland overrakte sjekken på 300.000 kroner til bransjen. Søyland sa da at pengene skulle øremerkes til å få unge mennesker i Bergen til å arbeide innen båtbransjen.

På bildet står Jan Anders Søyland med sjekken i midten av gruppen, som består av styret i Dra til Sjøs og ledelsen i Norboat. Ifølge Båtlivs salgssjef Jørgen Sævold var det god stemning og bra faglig program på årets bransjeseminar.

– Bransjen skriker etter arbeidskraft, og vi opplever stor konkurranse fra andre bransjer, sier prosjektkleder i NORBOAT, Erik Brauner, i en pressemelding.

– Litt av utfordringene er at vi som bransje ikke har vært dyktige nok til å vise hva vi kan tilby ungdom, og mange har i tillegg kjørt med ”ekstra hjelp” i sommermånedene slik at heltidsstillinger ikke har vært prioritert.  De senere årene har bransje tatt veldige løft, ikke bare båtbyggere, men mariner, verksteder, forhandlere, ja hele bransjen driver nå med helårsdrift på et helt annet plan enn tidligere.  Vi er derfor nødt til å knytte til oss kvalifisert arbeidskraft”, fortsetter Brauner.  En annen utfordring er at dagens teknologi setter helt andre krav til fagfolk enn tidligere.  NORBOAT driver utstrakt utdanning og videre utdanning av medarbeidere hos medlemmene med blant annet marinemotorkurs, plastreparasjonskurs, sier han. 

Powered by Labrador CMS