EKKOLODD: Dybdedata er i fokus på de nye produktene fra Garmin.
EKKOLODD: Dybdedata er i fokus på de nye produktene fra Garmin.

Garmin med prisgunstige nyheter

Dybdedata og pris er i fokus for produktnyhetene som vil bli lansert under Mets om to uker.

Publisert Sist oppdatert
MINST: ECHOMAP Plus 42cv har en skjerm på 4-tommer, og kan leveres uten svinger. Prisen starter da på  kr. 3.699,-.
MINST: ECHOMAP Plus 42cv har en skjerm på 4-tommer, og kan leveres uten svinger. Prisen starter da på kr. 3.699,-.
DYBDE: Quickdraw gjør det mulig å tegne opp egne dybdekart under veis.
DYBDE: Quickdraw gjør det mulig å tegne opp egne dybdekart under veis.

Garmin avslører to serier av nyheter for 2018, en serie kun med dybdedata, STRIKER Plus serien, og en serie, ECHOMAP Plus med dybdedata kombinert med kart.

BILLIG: Striker Plus er prisgunstige. 9-tommeren koster under 10 000 kroner.
BILLIG: Striker Plus er prisgunstige. 9-tommeren koster under 10 000 kroner.

Ny skjermstørrelse

Plus-serien er tilgjengelig i en rekke skjermstørrelser, og leveres med en 4-, 6-, 7- eller 9-tommers skjerm. 6-tommers enhetene er nye i ECHOMAP-serien og er større med flere piksler og lettere å lese enn tidligere 5-tommers modeller.

Faktisk har 6-tommeren flere bildepunkter, og kan gi mer informasjon, enn både 7 og 9 tommeren, men det kommer ikke fram av pressemeldingen til Garmin.

ECHOMAP Plus-serien tilbyr fleksibiliteten til en ny knappeassistert berøringsskjerm på 7- og 9-tommers enhetene, som gir brukerne rask tilgang til funksjonene som brukes mest.

STRIKER Plus har også fire modeller, men med skjermer på 4,5,7 og 9 tommer. Både 5,7 og 9-tommers modellen har oppløsning på 800 x 480. Det betyr at du bare får et større bilde ved å gå opp i størrelse, du vil ikke få mer informasjon.

Samler dybdedata

Både Striker og Echomap har innebygget Quickdraw-teknologi. Her samles det inn dybdedata som lagres i enheten. Du lager dine egne dybdekart.

 Når funksjonen er slått på, vil brukerne øyeblikkelig se konturer generert rett på skjermen når båten beveger seg – man må ikke sende filer til Garmin og vente på dem i retur før man kan se dem. Resultatene er raske og nøyaktige, og kan ses i sanntid, eller opprettes i bakgrunnen for bruk på et senere tidspunkt.

Alle modeller, bortsett fa 4-tommerene, har innebygget Wi-Fi. Det gjør det mulig å koble enehten opp mot mobil, eller nettbrett. Funksjonen kan brukes til å overføre data. Laste opp ruter eller kjøp av kart.

Garmin har også kjøpt opp ActiveCaptain, et sosialt digitalt nettverk i USA som har eksistert siden 2007. Via ActiveCaptain er brukerinformasjon samlet inn av båtfolk gjennom 10 år tilgjenglig på Garmin-produktene.

Ser havbunnen

Striker og Echomap har innebygd CHIRP tradisjonelt ekkolodd og CHIRP ClearVü og SideVü skanning ekkoloddteknologi. I tillegg til krystallklare fiskebuer og bemerkelsesverdig målseparasjon med CHIRP ekkolodd, viser Garmin ClearVü et nesten fotografisk bredt bilde av hva som passerer under båten. SideVü gir fiskere utsikt over hva som ligger utenfor hver side av båten, inkludert struktur, nedsenket gjenstander og fisk.

Hyggelig pris

Den nye ECHOMAP Plus-serien, får en anbefalt utsalgspriser fra kr. 3.699,- til kr. 11.799,-. STRIKER Plus ekkoloddene vil få en anbefalte utsalgspriser fra kr. 1.999,- til kr. 9.599,-. Begge seriene vil være tilgjengelig i 4. kvartal 2017.