Ny ambulansebåt til Sandefjord

NY BÅT: Sandefjord Røde Kors får ny båt sommeren 2017.
NY BÅT: Sandefjord Røde Kors får ny båt sommeren 2017.

Ga nesten opp, men så kom redningen

Etter to og et halvt år med innsamling kan Røde Kors bestille ny ambulansebåt.

Publisert Sist oppdatert

Ambulansebåten koster sju millioner kroner, og det var en gave fra Jotun på 2,5 millioner som gjorde prosjektet mulig. Til Sandefjords blad sier ansvarlig for båttjenesten i Sandefjord Røde Kors at de i perioder vurderte å gi opp.

– At vi nå kan bestille ny båt er fantastisk, sier Kjell Atle Kjønnø, ansvarlig for båttjenesten og nestleder i Sandefjord Røde Kors.

De tre siste sesongene har vært gjennomført med innleide båter, etter at ambulansebåten som var en Nord Star 24 Patrol ble tatt ut av drift etter motorhavari våren 2014.

Den nye Røde Kors-båten vil bli 40 fot lang, og er en litt mindre variant av RC «Veritas» som Tjøme og Hvasser Røde Kors har. Den nye båten får ikke overraskende navnet «Jotun», og den skal leveres på sensommeren i 2017 fra verftet Aukra. Dette blir da også en aluminiumsbåt, og den får en toppfart på 38 knop med to motorer fra Volvo Penta på 435 hester hver.

Ifølge Tønsbergs Blad blir en konsekvens av ny båt at Røde Kors utvider beredskapen. Målet er nå å få en beredskap døgnet rundt. Båten får fast plass på Thorøya, og deres området dekker ned til Stavern. Tjøme Røde Kors har RC «Veritas» stasjonert i Vrengen.

Se RC «Veritas» i aksjon