Bjørn Alvem fant den stjålne snekka på Finn.no etter 19 år. Illustrasjonsfoto
Bjørn Alvem fant den stjålne snekka på Finn.no etter 19 år. Illustrasjonsfoto

Funnet etter 19 år

Etter 19 år og fire andre eiere ble den stjålne snekka funnet på Finn.no.

Publisert

I 1975 fikk Bjørn Alvem bygget en 22 fot lang Stavernsnekke, først som en åpen båt, men etter hvert med overbygg. Han fikk glede av båten frem til 22. juli 1995. Da ble snekka stjålet i Stavern, skriver Østlands-Posten. Tyveriet ble anmeldt, men snekka forble borte, og tyveriet uoppklart. Men fredag 30. august i år fikk Alvem telefon fra sin nevø som kunne fortelle at båten var funnet på Finn.no. Der sto den til salgs for 15.000 kroner. Alvem forteller til Østlands-Posten at han var ikke i tvil da han fikk se bildene.

– Til og med det gamle registreringsnummeret sto fortsatt på båten, sier Alvem.

Politi og forsikringsselskap ble varslet, og annonsen ble trukket fra Finn.no. Bjørn Alvem  besøkte tre menn som hadde vært eiere av båten siden 1997, mens den fjerde eieren ikke var å se.

– Han som kjøpte båten i 1997 vil ikke oppgi navnet på selgeren, sier Alvem til Østlands-Posten. Nå ønsker han å legge saken død.

– Jeg er bare glad for å få båten tilbake igjen, sier han. Båten er godt tatt vare på, selv kalesjen er så godt som i samme stand som da den ble stjålet for 19 år siden.

Powered by Labrador CMS