STØ KURS: Ettermarkedssjef Vidar Brustad i forsikringsselskapet If (til høyre) tar blant andre med Stig Grongstad når han styrker satsningen på båt.
STØ KURS: Ettermarkedssjef Vidar Brustad i If (til høyre) tar blant andre med Stig Grongstad når han styrker satsningen på båt.

If satser mer på båt

If vil overføre lærdom fra bil når de girer opp sin satsing på båtforsikring.

If er et av Norges største selskap på bilforsikring, og har gjennom mange år utviklet et tett samarbeid med bil- og verkstedsbransjen. Nå vil Nordens største forsikringsselskap overføre kunnskap og erfaring fra bilverkstedene over til båtverkstedene.

– Det vil gi bedre forutsigbarhet for oss og for verkstedene, og sikre at arbeid utføres fagmessig korrekt. Det er mye bærekraft i god økonomi, sier Vidar Brustad, leder for ettermarked i If.

– Vi styrker teamet med en solid miks av både intern takstmann, takstmann fra båtbransjen og en ansvarlig for eksterne samarbeid. De vil utfylle hverandre godt, og sikre enda mer verdi til våre kunder og partnere, sier Brustad.

Atle C. Strøm er ansvarlig for båtforsikring i If Norge. Han ser spennende endringer både innen teknisk utvikling av båt og på verkstedssiden.

– Vi må ha førstehånds kunnskap om utviklingen for å ta de riktige valgene fremover. Nærhet til kundene og til verkstedene, og innsikten og erfaringen vi tar med oss på veien, sikrer at vi også utvikler de beste forsikringsløsningene, sier Strøm.

If kan spille på innsikt og erfaringer fra forsikring av et betydelig antall båter både i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

– Ved å utveksle erfaringer og ha en felles struktur på tvers av landegrensene, sitter vi på unik innsikt. Store mengder skadedata gir oss et enormt potensial for å jobbe forebyggende. Derfor har vi også ansatt Jonas Bruun ved vårt kontor i Gøteborg. Som nordisk koordinator for båt, vil han styrke samarbeidet mellom landene, sier ettermarkedssjef Brustad.