Princess F65

NY GENERASJON: Princess F65 ble lansert under Southampton Boat Show, og er flaggskipet i en ny generasjon flybridgebåter med aner tilbake til 1970-tallet.

Lansert på hjemmebane

Princess F65 er foreløpig siste tilvekst i en helt ny generasjon i rekken av flybridgebåter som ble innledet tidlig på 1970-tallet i Plymouth med båter som Princess 37 Y-Hull og Princess 37 V-Hull.

Det nye flaggskipet i engelske Princess sin F-serie, Princess F65, ble nylig lansert under Englands største, flytende båtmesse i Southampton.

Princess Yachts har tradisjonelt hatt en svært sterk posisjon med sine flybridgebåter på det norske markedet, som i perioder har vært et av produsentens aller viktigste. Det er noen år siden det gikk store Princess-konvoier fra England til Norge, men fortsatt selges det et betydelig antall Princess-båter både her i Norge, men også i øvrige Norden.

Princess F65 er trolig en etterlengtet modell blant produsentens flybridgekunder, og med introduksjonen definerer også båten et nytt designspråk. F65 blir den foreløpig største modellen i en ny serie som også består av F55, F50 og F45.

FLYBRIDGE: Mange sosiale soner preger layouten på flybridge, med en sentralt plassert wet-bar bak førerposisjonen.

Produsenten er tro mot et klassisk designuttrykk, men har iøynefallende, store glassflater både i skrog og overbygg.

Flaggskipet blir tilgjengelig med tre motorkonfigurasjoner fra MAN i form av V8-motorer på 1000, 1200 og 1300 hk, og båten kan skreddersys etter kundenes ønske. Blant tilgjengelig ekstrautstyr på den eksklusive listen, finnes gyro- og finnestabilisatorer.

MYE LYS: Princess har forlengst forlatt designet med små vinduer slik trenden var på 1980 og 1990-tallet. F65 byr på Panorama-utsyn for samtlige gjester.

Mens eldre Princess-båter på bruktmarkedet ofte har lite utsyn fra dekksalongen, noe som skyldes av båtene i hovedsak ble designet for bruk i Middelhavet, er det fokusert på store sosiale områder i nye F65 i kombinasjon med store lysinnslipp og panoramavinduer både i salongen og under dekk.

I den drøyt 20 meter lange båten finnes det køyeplasser for åtte personer i fire separate lugarer under dekk, inkludert en hovedlugar i hele båtens bredde. To av lugarene ombord har eget toalettrom, mens to lugarer deler toalettfasiliteter.

FULL BREDDE: Hovedlugaren strekker seg i hele båtens bredde, og også her har gjestene fullt utsyn gjennom store skrogvinduer.

Fakta Princess F65

Lengde: 20,3 meter

Bredde: 5,10 meter

Vekt: Cirka 40 tonn

Drivstoffkapasitet: 4 100 liter