På rotur med Gahr Støre

I Kilsund møter Båtliv AP-leder Jonas Gahr Støre, som er ute og ror i lette og ranke Suvi 420.

Publisert Sist oppdatert

Kilsund

Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, er også en båtmann. Han har gått Sjøkrigsskolen og stått på brua på i marinefartøyer som ung mann på begynnelsen av 80-tallet. Båtliv treffer ham i Kilsund på Flostaøya nord for Arendal i Aust-Agder. Det vil si, vi treffer ham ikke, men han ror noen meter foran oss på vei til marinaen i Kilsund. Robåten hans er en smal og rank finskbygget Suvi 420.

–Den er egentlig bygget for finske innsjøer. Den er rank og rask og lett å bære på land. Jeg kjøpte den til kona for et år siden, men det er stort sett jeg som bruker den. Jeg synes det er fin avkobling å ro fra hytte til butikken og posten når jeg er her på ferie, sier den travle politikeren til Båtliv.

Han forteller at han også har en snekke fra 50-tallet, og at han har tradisjon for å stille opp i Flostaregattaen, som går av stabelen fra Kilsund og rundt Flostaøya hvert år i juli. I år skal han imidlertid på reise når Flostaregattaen går av stabelen.

Les også: Mange gilde båter i Flostaregattaen

Den tidligere marineoffiseren har redningsvest liggende i båten, men tar den ikke på seg når han ror hjem til hytta etter å ha blitt intervjuet av VG. Ifølge Støre trenger man ikke å bruke vest i robåt inne i Kilsundet, og det har nok rett i. I lovteksten fra 1. mai 2015 er det gjort følgende unntak fra vestpåbudet:

«Disse unntakene er for personer i tråbåt eller robåt (utleiebåt) på innsjøer som er mindre enn 0,5 kvadratkilometer eller på et avgrenset område inntil 500 meter fra land. Unntaket gjelder også personer som deltar i organisert idrett eller konkurranser.»

Du kan se video og høre mer om Støres ferieliv i VGs-saken: –Glad når jeg er på hytta

Båtliv er på tokt på Sørlandet sammen med VG. Fra Kilsund går ferden videre via Arendal, Torungen, Grimstad og Blindleia mot Kristiansand. Underveis møter vi båtfolk for båtprat, og vi legger ut små innslag på Facebook-live der folk kan gjette hvor vi er. Vi er på tokt med en brun Sealine C 330, og ta gjerne kontakt om du ser båten.

Du kan også benytte deg av vårt sommertilbud. Prøv Båtliv gratis i en måned her

Jonas Gahr Støre
Jonas Gahr Støre