Flere sikrer båten sin

Under årets maritime høstjakt kontrollerte politiet og tollvesenet i overkant av 3000 båter i Oslofjorden. I alt ble det i løpet av hele aksjonen funnet en stjålet båt med motor.

Publisert

Forebyggende arbeid og bedre sikring av båt og utstyr gir resultater. Fortsatt gjenstår noe arbeid med å sjekke ut et par båter og motorer og mulig tollunndragelse på fire båter. Det er tidkrevende for politiet å kontrollere om en båt er stjålet eller ei når kjennetegn og serienummer mangler, heter det i en pressemelding fra Finansnæringens hovedorganisasjon.

Merk båten og motoren

- Når båt og motor er merket med et anerkjent merkesystem vil identifisering og tilbakeføring til eier gå atskillig raskere, sier senior informasjonsrådgiver Tonje Westby i FNH, som sterkt anbefaler dette. - Om ikke annet ville det hjelpe noe om bare eierens telefonnummer var skrevet med tusj eller risset inn innvendig et par steder inne i skroget.

Dusør

FNH vil i perioden fram mot jul utbetale en dusør på to eller tre tusen kroner til årvåkne båtfolk - alt etter båtens verdi – ved funn av stjålet båt. Den som oppdager en mulig stjålet båt kan ta kontakt med lokalt politi. Politiet vil undersøke båten og sende beskjed til FNH dersom det dreier seg om båttyveri. Finneren vil deretter bli kontaktet av FNH for utbetaling av dusør. – Det kan derfor lønne seg for båtfolket å ha øyne og ører åpne i ukene framover, sier Westby.

Samarbeid

Maritim høstjakt 2007 - Er et samarbeid mellom Oslo Havnepoliti, Politidistriktene Asker og Bærum, Østfold, Søndre Buskerud og Follo, Kongelig Norsk Båtforbund, Tollvesenet, forsikringsselskapene og Finansnæringens Hovedorganisasjon.

Powered by Labrador CMS