Fiskebåtreder vekker oppsikt

Mikal Solhaugs Sunseeker Predator 75 har vært sommeren snakkis blant båtfolk på Facebook. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Svolvær

Sunseekeren kom inn til Svolvær da Båtliv lå i havn på reportasjetur i Lofoten. Vi la ut en liten videosnutt på Båtlivs Facebookside. I løpet av kort tid nådde videoen ut til over 150.000 mennesker og det kom inn hundrevis av kommentarer. Mange hadde observert båten på vei nordover langs kysten.

Batman

På brygga i Svolvær fikk båten umiddelbart kallenavnet batman-båten på grunn av den særegne grå og sorte fargen. På hekken bar båten et stort emblem med M og S oppå hverandre. Dette er initialene til eieren Mikal Solhaug, en omstridt fiskebåtreder fra Båtsfjord i Finmark, som hadde fått laget sin egen farge og design på båten ved hjelp av foliering.

Det viste seg at Sunseekeren hadde gått kjørt rundt hele kysten fra Aker Brygge. Båten ble solgt av Sundal Yacht i Vestfold. Salgssummen er ukjent, men på nettet ligger flere Predator 75 fra rundt 2001 avertert til priser fra tre millioner til ni millioner kroner avhengig av utstyr og vedlikehold.

Nydelig

Dette skriver selger Sundal Yacht om båten i annonsen:

– Hver minste detalj gjennom hele Predator 75 er designet med nøyaktighet av Sunseekers håndverkere, som kommer tydelig frem i det øyeblikket du går ombord.  Interiøret, salongen og spiseområdet er nydelig bygd med heltre paneler, lær og matchende tepper. Dette gjør båten luftig og komfortabel som passer utmerket til å slappe av i eller å hygge seg med gode venner. To kraftige MAN motorer sørger for god fremdrift, og den gjør behagelige 30+ knop og glir nydelig gjennom havet og bølgene.

Båen 75 fot lang, eller 23 meter om man vil. Bredden er hele 5,18 meter, og den stikker halvannen meter ned i sjøen.

Raftsundet

Framdriften besørges av to store Man dieselmotorer på 1350 hk hver, som gir båten en god marsjfart på 28 knop, og toppfart på rundt 35 knop. Ikke verst for en båt med 75 tonn deplasement

Etter det Båtliv kjenner til var rederen med på turen langs kysten, og båten hadde egen los med. Fra Svolvær gikk turen videre nordover gjennom Raftsundet i 28 knops fart, som er marsjfart for båten.