11 METER: I disse dager lanserer finske Finnmaster en 11 meters sportscruiser.
11 METER: I disse dager lanserer finske Finnmaster en 11 meters sportscruiser.

11 meters sportscruiser  fra finske Finnmaster

Finnmaster er klar for lansering av en 11 meters sportscruiser tilrettelagt for familien på kort eller lang tur.

Publisert Sist oppdatert

Også Finnmaster ønsker å hevde seg i konkurransen om kunder som vil ha en hurtig sportscruiser med god plass til familien på overnattingstur. De fleste toneangivende båtprodusentene har én etter én kommet med sine varianter i denne klassen. Med denne nyheten utvider den finske produsenten flåten med en 11-meter som får betegnelsen F11. Nyheten lanseres på den store båtmessen i Düsseldorf om noen dager. Dette blir den hittil største båten fra det finske verftet.

ÅPEN: I utgangspunktet leveres Finnmasteres F11 i åpen versjon, men bakvegg med skyvedør er tilvalg.
ÅPEN: I utgangspunktet leveres Finnmasteres F11 i åpen versjon, men bakvegg med skyvedør er tilvalg.

Romslig med salong under tak

Produsenten skriver i en pressemelding at det skal satses på en båt på et utstyrsnivå som dekker behovene til båtfolk som krever litt mer, uten å utdype innholdet. Det vi vet er at det blir en båt med romslig styrhus som blant annet skal ha en salong med plass til åtte personer.

Bakvegg er tilvalg

F11 har i utgangspunktet ingen skillevegg mellom akterdekk og styrhus, men som tilvalg kan det leveres blir en bakvegg i glass med en skyvedør som kan åpnes i sin fulle bredde. Glassveggen skal gi god beskyttelse mot vær og vind når dørene er lukket.

Under dekk er det soveplasser for fire personer. Dobbeltkøya i forkabinen kan også deles til enkeltkøyer. Lugarene har skrogvinduer og dekksluker som slipper inn godt med lys. Båten har separat toalettrom med elektrisk toalett og dusj.

Godt motorisert

– F11 er designet for å optimalisere ytelse og glede i båtlivet, sier Finnmaster og foreslår at den utstyres med to kraftige Yamaha-motorer, uten å gå nærmere inn på ytelse og kraft. Kanskje to ganger 300 hestekrefter? Eller kanskje mer? Utfyllende informasjon vil komme i Düsseldorf om noen få dager.

.