Ny forhandler for Sør-Norge

XO 270 RS Front Cabin OB

Utvider med XO

Giramar utvider sortimentet med det XO Boats.

Publisert Sist oppdatert

I fjor var det Frydenbø Marine som var importør av XO i Norge, med Evinrude på hekken. Nå er det tre forhandlere som importerer det finske båtmerket. Giramar som blir ny importør for Sør-Norge vil dekke fra Østfold til Rogaland. Videre nordover er det Motor-Drange AS og MarineTeam AS som er importører og forhandlere. XO-variantene med utenbordsmotorer vil fortsatt leveres med motorer fra Frydenbø Marine, altså Evinrude. I tillegg har XO to modeller med innenbordsmotor, som erXO 270 Cabin/Front Cabin og nyheten XO 360 som begge leveres med flere motoralternativer. XO består av båter fra 22 til 36 fot. Dette er aluminiumsbåter med dyp V-bunn som skal gi gode kjøreegenskaper og myk gange.

– Vi gleder oss veldig til å starte med salg av XO. Dette er båt for dem som har hatt fler båter fra før og som nå ønsker seg noe helt spesielt. Dette er sjøens Porsche, sier en fornøyd Harald Korn, som er daglig leder i Giramar.

Salgssjef Calle Nyman i XO Boats sier seg også fornøyd med å ha fått Giramar som forhandler.Giramar er fra før importør av Sea Ray motorbåter og Beneteau seilbåter i Norge, samt forhandler av Clipper og Explorer Motoryachts i Sør-Norge.

– De har flotte utstillingslokaler i Asker, og det gir oss eksponering i et veletablert miljø som vi er på jakt etter, sier Nyman. De første båtene er allerede på vei, og blant de første båtene er XO 250 som er kommet svært godt ut i tester. Båten var også nominert til European Powerboat of the Year 2016 i klassen opp til 25 fot.