EUROPAS STØRSTE FLYTENDE BÅTMESSE: Cannes Yachting Festival.
EUROPAS STØRSTE FLYTENDE BÅTMESSE: Cannes Yachting Festival.

Full fart i luksusmarkedet

Produsentene av luksusyachter har fått opp farten. Princess melder om rekordomsetning og Ferretti er tilbake i pluss.

Publisert Sist oppdatert

Den italienske luksusbåtprodusenten Ferretti gikk i fjor med overskudd for første gang siden 2008. Omsetningen vokste med over ti prosent og passerte i fjor seks milliarder kroner, mens driftsresultatet endte på 135 millioner kroner. Ferretti bygger mange av yachtverdenens mest kjente merkevarer som Riva, Pershing, Itama, Mochi, CRN og Ferretti. Blant kjendiser som nylig har kjøpt båt fra Ferretti er den svenske fotballspilleren Zlatan Abrahamovic.

Les også: Zlatan, for en skute

Fra Plymouth melder også Princess om omsetningsvekst på hele 27 prosent til tre milliarder kroner. Driftsresultatet her endte på 85 millioner kroner. Ordrereserven er nå på over åtte milliarder kroner, som er opp over 20 prosent fra samme tid i fjor, melder den britiske luksusbåtprodusenten.

Blant modellene Princess satser på er S 78, som ble lansert på Boot i Düsseldorf i år. Båten er blant annet utstyrt med helt nytt lydsystem.

Les også: Princess gir lyd fra seg

Både den italienske og engelske båtprodusenten har investert mye i utvikling av nye modeller, og begge ansetter flere folk. Princess har økt bemanningen med 500 medarbeidere det siste året, og Ferretti vil hyre inn 80 nye medarbeidere i år.

Princess eies av L Catterton som eier en rekke kjente merkevarer i luksusmarkedet. Ferretti ble kjøpt av kinesiske Weichai Group for 3,6 milliarder kroner i 2012, og kineserne har siden investert store beløp i utvikling av nye modeller.

 

SELGER: Princess har suksess med store yachter.
SELGER: Princess har suksess med store yachter.