Familiebåt til 1,5 mill

Nyhetene er nå på plass til årets «Båter i sjøen». Blant nykommerne er Jeanneau NC 9 til halvannen milion kroner.

Publisert Sist oppdatert

Franske Jeanneau seiler opp som et av de ledende båtmerkene på det norske markedet med et bredt modellspekter innen motorbåt og seilbåt. På «Båter i sjøen» stiller den norske forhandleren, Heitmann Marin, i år ut en rekke Jeanneau-nyheter.

«Båter i sjøen» åpner for publikum i morgen ettermiddag. Båtliv har tatt en sniktitt i dag, og da har vi vært om bord i den nye lillesøsteren i den såkalte New Consept-serien (NC).

Les også: Nytt båtkonsept til Norge

Jeanneau NC 9 er en moderne familiebåt til halvannen million kroner. Den er utstyrt med en Volvo Penta D4 som yter 260 hestekrefter, og byr på mye plass, lys og komfort for pengene. Av utseende er båten til forveksling lik storesøsteren NC 11, som ble lansert i fjor vår. NC 9 er 31 fot (9,43) meter lang og 3,15 meter bred.

Konseptet kjennetegnes av åpne løsninger og flyttbare moduler som gjør denne båten lys og åpen. Akter finner du et bredt akterdekk med en sofa. Døren inn til salongen kan skyves helt opp. Der er det salong på styrbord og bysse på babord. Lenger frem er styreposisjonen på babord og dobbelt passasjersete på styrbord. Passasjersetet kan snus og bli en del av salongen når man ikke kjører.

Videre forover er det en stikklugar under førerplassen på babord. På styrbord er det bad, og forut er eierkabinen. En innredningsløsning som er velkjent og velprøvd for motorbåter i denne størrelsen. Over salongen er det store luker i taket, som kan åpnes slik at denne bakdørbåten kan slippe sola rett inn i salongen.

Utvendig virker båten større enn sine 31 fot, mye takket være en assymetrisk dollbordløsning. Dette gir sikker passasje på innsiden av høy skansekledning frem på dekk på babord side. Der fremme er det solseng foran frontruten.

Se video av NC 9 her

Lengde: 9,43 meter

Bredde: 3,15 meter

Vekt: 4830 kg

Kabiner: 2

Motor: Volvo Penta D4-260 hk

CE-kategori: B-8