Fairlines minste får garasje for jet-RIB

Fairline 43 Open lanseres til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Fairline har i det siste lansert store båter som trolig overgår lommeboken også til de mest pengesterke. Blant annet ble Fairline Targa 63 GTO lansert på Cannes Yachting Festival i fjor høst. Prisen kommer rakst opp mot nærmere 20 millioner kroner, avhengig av hvor godt eieren velger å utstyre båten. Prisen i Cannes var 1,34 millioner pund før skatter og avgifter.

SE DEG RUNDT I 360: Fairline Targa 63 Open

FAIRLINE 43 OPEN: Plantegning.
FAIRLINE 43 OPEN: Plantegning.

Minste

Noe mer overkommelig er trolig årets lansering fra Fairline. Dette blir produsentens minste båt. Targa 43 Open som egentlig måler noen fot ekstra, får en startpris på 482.700 pund. Det tilsvarer nærmere 5,3 millioner kroner, så det er fortsatt dyrt, og i tillegg kommer moms og andre tilleggskostnader til Norge. Til denne prisen leveres båten med dobbelinstallasjon av Volvo Penta IPS600 som ifølge produsenten skal gi en toppfart på 34 knop. Båten får sin verdenspremiere på Cannes Yachting Festival (11.-16.september), tett etterfulgt av Southampton boat show (14.-23. september).

Superyacht-designer

Båten er for øvrig designet av superyacht-designeren Alberto Mancini som også designet Targa 63 GTO som har fått en svært god mottagelse og flere priser og nominasjoner.

Båten kommer slik vi etter hvert kjenner de fleste andre i tilsvarende størrelse, med dobbellugar foran ved baugen, med tilhørende bad, samt en midtkabin med dobbelkøye og en liten sofa. Helt akter er båtens garasje, med plass til en Williams RIB med vannjet. Og mellom lugarene en salong med byssedel på babord side.

FAIRLINE 43 OPEN: Under dekk.
FAIRLINE 43 OPEN: Under dekk.

Og som det ligger i navnet får båten en åpen cockpit ut mot akterdekket. Her blir det solseng over motordelen, og en stor sittegruppe på innsiden, etterfulgt av en mindre sittegruppe ved siden av førerplassen.

Tekniske spesifikasjoner

Totallengde: 14,2 meter (46,6 fot)

Bredde: 4,32 meter

Vekt: 12,5 tonn

Vanntakk: 400 liter

Drivstofftank: 1300 liter

Motor: Volvo Penta IPS600

CE-kategori: B

Pris: 482.700 pund