RESERVERT: Fristende å legge til her? Ikke gjør det. Bryggene i Tønsberg – inkludert gjestehavnen - er reservert Færderseilerne denne helgen. Foto: Amund Rich. Løken.

Motorbåtfolket må styre unna Tønsberg i helgen

Sommersesongen er i gang. Seilerne feirer sin «nasjonaldag» i Færderseilasen denne helgen. Et godt råd til deg med motorbåt; styr unna kanalen i Tønsberg disse dagene. Seilerne har fått enerett på alle brygge- og gjesteplassene.

TRANGT OM PLASSEN: I helgen skal 400 seilere finner hverandre langs bryggene i Tønsberg. Her et glimt fra Færderseilasen, etter ankomsten i 2017. Foto: Amund Rich. Løken.

– Vi er avhengig av å reservere alle båtplassene til seilasen. Det betyr dessverre at det ikke er tilgjengelig kapasitet for båtturister i denne perioden, sier prosjektleder Nick Sandberg i Færderfest i en pressemelding.

400 seilbåter er ventet

Over 400 seilbåter er påmeldt til årets seilas og de fleste skal ha plass langs bryggene i byen etter endt seilas. Tønsberg er rigget for båt- og folkefest.

– Det er spesielt artig å ønske velkommen til Færderfest etter to år med pandemi, sier Nick Sandberg til Tønsbergs Blad.

Kom til festen uten båt

- Vi tror at dette blir en spesiell opplevelse for mange, og vi håper folk vil ta turen til det vi anser som den offisielle åpningen av sommeren i Tønsberg, sier han.

Men den invitasjonen gjelder altså ikke oss med motorbåt. Vi er velkomne til folkefesten i byen, men må finne oss en plass utenfor bykjernen fra midnatt 9. juni og frem til klokken 12 søndag 12. juni.