MYE PÅ HJERTET: Ertecs Geir Søraker hadde mye på hjertet da næringsminister Jan Christian Vestre stakk innom under Arendalsuka, men statsråden ble tatt imot med respekt. Foto: William Wathne.

Ertec-Geir holdt tordentale for næringsminister Vestre

Næringsminister Jan Christian Vestre tok en avstikker fra Arendalsuka til Tvedestrand for å få en smule kjeft av Ertecs Geir Søraker for håpløs strømpolitikk.

Publisert Sist oppdatert

Han har demonstrert foran Stortinget, Ertec-Geir i Tvedestrand. Og han har utallige ganger forsøkt å få nærkontakt med ansvarlige statsråder for å fremføre, ansikt til ansikt, sin vrede over fæle strømpriser som forrykker konkurransen for norske bedrifter på det internasjonale markedet. Gjennom det siste året har han snakket for døve ører, frem til forleden dag da en næringsminister plutselig dukket opp på døra.

 «Holdt en tordentale»

-Han holdt en tordendale for næringsminister Jan Christan Vestre, rapporterte lokalavisen, som var til stede da vindskjermspesialisten i Tvedestrand fikk celebert besøk.

- Dette er en minister som er god på å skravle, så i dag blir det viktig å stoppe ham og få han til å lytte. I tillegg har jeg en viktig beskjed til ham, visket daglig leder Geir Søraker lokaljournalisten i øret.

Også Båtmagasinet har i flere saker omtalt Ertes-sjefens harnisk over håpløse strømpriser som setter arbeidsplasser i regionen i fare. Ertec, som ikke minst er store på vindskjermer og syrefast til båtindustrien, merker stadig sterkere konkurranse fra utenlandske aktører som opererer i de samme markeder, men med bedre betingelser.

 "Den dyreste strømmen"

Geir Søraker gjentar sitt hovedbudskap til Båtmagasinet:

- Det skal ikke være slik at vi bor i et fylke som produserer dobbelt så mye strøm som vi forbruker, men likevel skal vi betale dyrest strøm? Jeg sa det rett til næringsministeren og bad han gjøre noe med det, uten at det kom noe konkret svar på det.

 Minister med sans for Ertec-Geir

Litt inntrykk må Ertec-Geir ha gjort, for det kom et langt takkebrev, også det gjengitt i lokalavisen, et par dager etter, som viser at ministeren har stor sans for Ertec og tilsvarende bedrifter som viser eve til å skape resultater.

- Vekstskapere som Geir Søraker, heier jeg på, skrev Jan Christian Vestre i sitt innlegg – og det til og med etter å ha fått en dose kjeft fra den ellers så blide og omgjengelige sørlendingen.

- Det ble jo et hyggelig besøk og jeg tror faktisk han lyttet seriøst, og det er det jo ikke alle som gjør, humrer Geir til Båtmagasinet og sier at den døren næringsministeren har satt på gløtt for videre dialog, den skal han virkelig benytte seg av.