En av tre hunder har vest

97 prosent av alle voksne med barn sier at barna bruker redningsvest. 35 prosent av hundeeierne sier at de har redningsvest til hunden.

Publisert

Analysebyrået YouGov har på oppdrag fra Codan Forsikring spurt 1000 nordmenn om deres bruk av redningsvest i fritidsbåt. Mens 97 prosent av alle voksne med barn sier at barna bruker redningsvest, er det bare 35 prosent av hundeeierne som har redningsvest til hunden, melder Codan i en pressemeding.

– Selv om mange hunder er gode svømmere, kan farlige situasjoner oppstå på samme måte som for mennesker. En hund som hopper i sjøen midtfjords kan være vanskelig å få opp igjen i båten, tung som den er med våt pels. Får du ikke hunden opp i båten er sjansen stor for at den vil drukne, om den ikke har vest. De fleste redningsvestene for hunder har sterke remmer eller ringer til feste av tau, slik at hunden i verste fall kan slepes til land. Hunder som faller i vannet blir fort kalde og slitne, på samme måte som oss mennesker, sier Lene Ranheim, reiseskadesjef i Codan Forsikring.

Det finnes i dag redningsvester i forskjellige størrelser til hunder, fra de fleste produsenter av redningsvester. Prisene varierer fra noen få hundrelapper til over tusenlappen, alt etter størrelse og robusthet.

Redningsvesttips for hunden

•    Pass på at redningsvesten er passe stor

•    Vesten bør ha signalfarge slik at den er lett å oppdage

•    Vesten bør ha løftestropp på ryggen, og gode remmer eller ringer til å feste tau

•    Pass på at hunden ikke blir for varm i båten med vesten på – hell gjerne vann over den eller fest våte håndklær under buken

Powered by Labrador CMS