Lydløs tillegging før lansering

Den norske elmotorprodusenten Evoy lanserte i dag en ny generasjon innenbords elmotor på en Goldfish X9 i Oslo. Se video fra dåpen.

Publisert Sist oppdatert

Elbåtforeningens leder Birgit Liodden var gudmor da den nye båten ble døpt ved Aker Brygge i ettermiddag. Hun beskriver Evoy som en viktig aktør i den blågrønne skiftet som skal skape nye arbeidsplasser i landet.

Goldfish X9 kan kjøre rundt 30 nautiske mil i 40 knop under optimale forhold, med en ny generasjon elektrisk innenbordsmotor fra Evoy, hevder produsenten. Toppfarten er over 55 knop.

Evoy er kjent for sine kraftige elektriske båtmotorer både innenbords og utenbords, som tilbyr elektriske båtkrefter fra 120 hk til 800 hk. I en pressemelding hevder Evoy at deres nye Hurricane innenbordsmotorsystem er en revolusjon for det elektriske båtmarkedet. Motoren kan monteres på alle slags nye båter eller ettermonteres fra 20 til 50 fot.

800-voltssystemet tilbyr opptil 800 hestekrefter. Goldfish X9 kan kjøre rundt 30 nautiske mil i 40 knop under optimale forhold, med to batterier.

Drøm

–Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å gjennomføre første installasjon på Goldfish X9. Jeg har drømt om en Goldfish i mer enn 20 år, og at den har en Evoy installasjon er enda mer magisk enn jeg kunne ha forestilt meg.» sier Leif A. Stavøstrand, medgründer og administrerende direktør i Evoy.

Ifølge Evoy er Hurricane innenbordssystem blitt redesignet for å redusere vekten og gjøre det mer kompakt og enklere å installere. Det komplette 400 hk-systemet (kontinuerlig fart) med 126 kWh veier nå ca. 1100 kilo, 500 kg mindre enn første generasjon, omtrent det samme som en tilsvarende kraftig diesel med full drivstofftank.

-En av våre båtbyggere sier at det vil ta dem like lang tid å installere vårt elektriske innenbordssystem som en dieselmotor. Dette er veldig gode nyheter fremover og utvider markedet vårt, sier Stavøstrand.

Om Evoy

Evoy ble grunnlagt i 2018 og har base i Florø, Norge. Evoy designer, utvikler og leverer kraftige 100 prosent elektriske motorsystemer (utenbords og innenbords), laget i Norge. Evoys systemer er bygget for raske og kraftige båter mellom 20 og 50 fot, og bringer overlegenheten til elektrisk fritids- og kommersiell båtliv inn i nye markeder med Evoys teknologi.