Elektronikk

HÅNDHOLDT: Humminbirds nye ekkoloddgiver Mega Live gir perfekte livebilder av fisk og bunnforhold. Giveren har et feste som gjør det lett å montere den på en båtshake og senke den ned i sjøen. Giveren kan enkelt roteres for hånd. Giveren kan presentere tre ulike perspektiver: Down (ned), Forward (forover) og Landscape (landskap).

Enkle givere gir avanserte ekkoloddbilder

Sett giveren på en båtshake og sikk den ned i sjøen: Alt som vises på skjermen skjer i realtid. På denne enkle måten kan man finne fisk med den nyeste ekkoloddteknologien.

Publisert

I forbindelse med vår test av 9-tommers kartplottere (Båtmagasinet nummer 2/2022), testet vi også noen av de nyeste ekkoloddgiverne på markedet. På dette området har det skjedd en betydelig utvikling de siste årene. De nye giverne gir undervannsbilder i realtid, uansett om båten beveger seg eller ligger stille. Og de presenterer både 2- og 3-dimensjonale bilder i ulike vinkler. Med litt forskjellige givere, får man bilder både under, rundt og foran båten. Ønsker man bilder under båten har Garmin systemet LiveScope, Humminbird et som heter Mega Live og Lowrance/Simrad Active Target. Foroverseende ekkolodd leveres av både Garmin (Panoptix) og Lowrance/Simrad (Forward Scan).

Vi har prøvd to ulike systemer fra Garmin. Deres LiveScope gir undervannsbilder i nesten samme vinkler som tradisjonelle givere, men den store finessen er at alt skjer ”live” – også når båten ligger stille. Senker man ned en krok i vannet, så ser man den umiddelbart på skjermen. Bildet av svømmende fisker er ikke krystallklare, men det er en stor forbedring sammenlignet med den eldre sonarteknologien som krevde at man klarte å tyde bildet på en helt annen måte.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER