PRISGUNSTIG: Raymarine oppgarderer Quantum Radaren.
PRISGUNSTIG: Raymarine oppgarderer Quantum Radaren.

Ser fartsretningen på radaren

Raymarine oppgraderer Quantum-radaren med Doppler-teknologi.

Publisert Sist oppdatert
BEVEGELSE: Doppler-teknologi gjør radaren enklere å tyde.
BEVEGELSE: Doppler-teknologi gjør radaren enklere å tyde.

Raymarine lanserte andre utgave av sin Quantum-radar under båtmessen i Miami i februar, og enheten kommer på markedet i løpet av våren. Quantum 2 har den samme kompakte størrelsen, og lave strømforbruket som Quantum, men med Doppler-teknologi, blir radaren enklere å bruke. 

Ser andre båters bevegelse

Med den nye radaren blir det enklere å tyde ett radarbildet. Andre fartøy i bevegelse blir markert ut med farge. Objekter som er på vei mot radaren blir markert med rødt, mens objekter i bevegelse vekk fra radaren blir markert grønt. Doppler-teknologien gjør det mulig å markere ut objekter i bevegelse.

LES: Radaren finner beveglige objekter

Ny trend

Doppler-teknologi er det nye innen radar-teknologi. Doppler-teknologien er mikrobølger har ulik frekvens avhenging av farten på objektet bølgene treffer. Dette kan brukes for å skille objekter i fart.  Furuno og Garmin lanserte slike produkter i 2016. I fjor fulgte Navico opp.

Men med en pris på 22 000 kroner, så er Quantum 2 litt billigere enn FURUNO DRS4D-NXT-radar.

Lær mer

I SEILmagasinet 9-2016 hadde vi en større sak om moderne radarer som forklarer Doppler-teknologien, samt alle de nye uttrykkene moderne teknologi har skapt.

Les: Radaren blir bedre og enklere