ULYKKE: En fritidsbåt med fire personer traff en jernstake utenfor Korshamn i Lyngdal i sommer. Én person omkom. Arkivfoto Axel Nissen-Lie

Vil ha båtfører fengslet etter båtulykke

En 37 år gammel bærumsmann omkom da en fritidsbåt traff en stake i Lyngdal en natt i fjor sommer. Nå vil aktor straffe båtføreren med ubetinget fengsel.

Publisert Sist oppdatert

Det var den 37 år gamle advokaten Stian Alexander Stene Slotte fra Bærum som mistet livet da fritidsbåten han var passasjer i traff en stake utenfor Korshamn i Mandal en mørk kveld 24. juli i fjor sommer. To brødrepar var på vei hjem fra en krabbetur da den fatale ulykken inntraff. Tre personer ble skadet og bragt til sykehus.

Påstand om fengsel

Politiet har valgt å reise sak mot båtføreren. Saken har vært til behandling i Agder tingrett de siste dagene og det var under prosedyren onsdag at aktor Svein Håland la ned påstand om 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager ubetinget. Aktor ønsket også at båtføreren skal få to års forbud mot å føre båt.

Forsvarer fremholdt at staken var lite synlig i mørket

Familierelasjon

Ifølge nettsiden til avisen Agder, Flekkefjords Tidende, var tiltalte og den avdøde i en familierelasjon. I retten var det usikkerhet om båtens fart, men den var i planende fart da ulykken inntraff. Det ble brukt GPS og to mann skal ha holdt utkikk. Forsvarer fremholdt at staken var lite synlig i mørket.

Det skal også ha kommet frem i retten at avdødes familie ikke ønsker båtføreren straffet.

– Det handler om usannsynlig uflaks, og uflaks skal ikke straffes, sa de pårørendes bistandsadvokat Henning Harborg, ifølge avisen.

Aktor fremholdt at dette var en alvorlig sjøulykke og at skyldkravene er oppfylt. Dom faller 25. april.