Swan Shadow

SWAN: Seilbåtprodusenten Swan har lansert en 43-fots motorbåt

Seilbåtbyggere satser på motor

Nautor Swan og X-Yachts er produsenter av eksklusive seilbåter som nå satser i motormarkedet med nye modeller.

Publisert Sist oppdatert

Med modellen Swan Shadow lanserer den anerkjente finske seilbåtprodusenten Nautor nå sin første motorbåt. Ifølge verftet lanseres den nye motorbåten med Swans DNA: Ytelse, kvalitet og eleganse.

Vi snakker om en rask 43-foter med tre kraftige utenbordsmotorer som gir en toppfart på 55 knop. Dette er en stor walkaroundbåt av den Wally-inspirerte typen som har slått godt an i markedet de siste årene, og som vi ofte forbinder med merker som Fjord, Pardo og Windy Blackhawk.

Dette er båter for glade og sosiale dager i solskinn med mye sitteplass ute, og overnattingsmuligheter under dekk. Swan Shadow byr på to eller tre køyer (senger). Motorene er plassert foran badeplattformen, slik at det er enkelt adgang til sjøen fra hekken.

Nautor er ikke eneste seilbåtprodusent med motorbåtlansering. I disse dager tester danske X-Yachts sin første motorbåt, X-Power 33C. Den nye 33-foteren minner litt om Swan Shadow i linjene, men dette er mer av en klassisk daycruiser med fordekk og cockpit. X-Yachts har bygget videre på konseptbåten Hoc 33 Cruiser, som Båtmagasinet Båtliv tidligere har prøvekjørt. Hoc ble utviklet i Sverige av seilere som ville lage en moderne motorbåt med løsninger hentet fra bilverdenen.

X.Yachts lanserer 33 fort daycruiser