På vannet med Jeanneau Leader 30

Båtliv har prøvekjørt splitter nye Jeanneau Leader 30. Se video.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau Leader 30 er en sportcruiser, eller stor daycruiser om du vil. Målgruppen er barnefamilier og par som ønsker en sosial og åpen båt med gode overnattingsmuligheter.

Med nyheten ønsker det franske storverftet å ta opp konkurransen med Bavaria i det store sporstcruisersegmentet. Ifølge markedssjef Martin Schemkes i Jeanneau har målet vært å lage en ny folkebåt.

Jeanneau Leader 30 har en stor badeplattform med kort leider opp til cockpit med utesalong for hele seks personer. Over cockpiten er det en targabøyle og kalesjesystem som kan gi tak over hodet.

Under dekk er det langsgående bysse på babord side og salong forut. Salongbordet kan senkes slik at hele området kan gjørs om til stor dobbeltseng, som kan skjermes fra omverdenen med gardinsystem.

Utsikt

Badet på styrbord side er stort for en 30-foter. Og akterover fra byssa åpner en dør inn til rederlugaren, der det faktisk er både sittebenk og en stor dobbeltkøye.

Jeanneau Leader 30 er en moderne båt. Dagens båtkjøpere ønsker voluminøse båter med mye lys under dekk. Leader 30 har høyt fribord med langsgående vinduer i skroget. Du har direkte utsikt til vannet når du sitter rundt bordet under dekk. Også fra byssa har du god utsikt og dessuten god kontakt med folkene oppe i cockpiten.

Linjene kan virke litt kantete, men det er altså slik markedet vil ha det om dagen. Innredningen er i finer med overflate av valnøttre fra Alpi.

Båtliv var med på verdens første prøvekjøring av Jeanneau Leader 30. Den har verdenspremiere på Båter i sjøen nå fra 1. September. Prisen vil ligge fra drøye halvannen million kroner og oppover i Norge, så vidt vi kan bedømme fra verftets prisliste. Motoralternativene omfatter en og to motorer, diesel og bensin, Volvo Penta eller Mercruiser i intervallet 250 til 250 til 380 hestekrefter.

Det er Heitmann Marin i Drøbak som importerer Jeanneau Leader 30 til Norge. Den anerkjente seilbåtimportøren vil nå satse enda sterkere på motorbåter,  og har ansatt Espen Jahren til å jobbe med motorbåtkunder på full tid

270 båter

Jeanneau Leader 30 er blant attraksjonene på Båter i sjøen på Aker Brygge denne helgen. Arrangøren Norboat lokker med 270 store og små båter langs Aker Brygge, hvorav 54 Norges- og verdenspremierer, 35 seilbåter, luksusbåter i 20 millioners klassen, vannscootere, husbåter, banebrytende norsk design, teknologiske innovasjoner og miljøvennlige båter

- Årets båtmesse på Aker Brygge blir en omfangsrik messe med noe for enhver smak og ethvert behov. Vi håper og tror vi har satt sammen en messe som vil pirre alle båtinteresserte. Aker Brygge vil denne langhelgen bli omgjort til en stor båtfestival til glede for store og små, sier Hege R. Ousland som er messeansvarlig for Båter i Sjøen.