Nye skjærgårdsjeeper med konsoll og toalett

I år lanseres en rekke nye konsollbåter med badeplattform, toalett og stor solseng. Båtliv har tatt en titt på nyheter av denne typen båter i ulike prisklasser.

Publisert Sist oppdatert

Skjærgårdsjeeper utgjør det største volumet av motorbåter i Norge. Trenden nå er at de blir større. Flere av nyhetene som ble presentert på Sjøen for alle i mars, var konsollbåter med toalett under konsollen. Vi snakker om båter rundt 20 fot med utenbordsmotor på hekken. De største byr også på overnattingsmulighet under dekk.

I dette segmentet av båter finner man modeller fra en kvart million kroner for de rimeligste båtene uten motor, til rundt en million kroner for de dyreste. Størrelse på motor, kvalitet i skrogmaterialer og utstyr, og design er med å bestemme prisen.

Skjærgårdsjeeper eller konsollbåter – kjært barn har mange navn – omtales også som hyttebåter, for dette er praktiske båter til frakt av mat og bagasje, fisketurer, bading og soling i skjærgården og vannlek. Med toalett og køye kan man også overnatte i båten om man har vært på fest på en nabohytte, eller om fisketuren drøyer ut i tid og natten faller på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS