Bygger flest båter i Norge

Mykplastbåter selges det mye av her i landet, og Norges største båtbygger målt i antall båter holder til i de dype skoger på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

Cipax og Helgeland Plast er de største båtbyggerne i Norge målt i antall båter. Begge bygger rotasjonsstøpte båter i mykplast, henholdsvis under merkenavnene Pioner og Polarcirkel. Pioner bygges i de gamle lokalene til bilprodusenten Think på Aurskog Høland, mens Polarcirkel bygges i Mo i Rana. I Askim bygger Arne Hasle kajakker og småbåter, og i Gressvik har Reidar Gjølstad og Christoffer A. Haarbye tatt over Rotostøp, som bygger River Boats.

I sum står disse fire mykplastprodusentene for 40 prosent av den samlede omsetningen på nær én milliard kroner for norske fritidsbåtprodusenter ifølge offentlige regnskaper, men tallet må korrigeres. Båtliv har fått opplyst fra Helgeland Plast at Polarcirkel utgjør 64 millioner kroner av deres omsetning på 275,4 millioner. Tilsvarende utgjør Pionerbåtene 58 millioner kroner av Cipax’ samlede omsetning på 94 millioner kroner. Dermed blir det reelle tallet 135 millioner kroner, som utgjør 14 prosent av norsk fritidsbåtproduksjon, mål i kroner og øre.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER