CRUISEBÅTKAPTEIN: Sildakongen Arvid Otto Mørch går ombord.
CRUISEBÅTKAPTEIN: Sildakongen Arvid Otto Mørch går ombord.

Sildakongen går ombord

– Kom å bli med på verdens vakreste fjordcruise, inviterer Sildakongen, som i år går ombord som cruisebåtkaptein på fjordbåten "Langfoss" i Åkrafjorden.

Publisert Sist oppdatert

I kjent stil kommer Sildakongen nærmest ut av telefonen da Båtmagasinet ringer for å høre med ham om hva han har funnet på nå. Jeg har flere ganger hatt gleden av å intervjue denne humørfylte kystens mann om hans muntre påfunn fra den gang han jobbet for sjeik Altani og gikk rundt i laken, til de kongelige sildeporsjoner som kostet det tidobbelte av hva han fikk for silda, bare han helte brennevin over. 

– Båtmagasinet må komme oppover en tur og være med på cruiset, og filme og ta bilder og lage en skikkelig reportasje, det er Norges...nei, verdens vakreste fjordcruise! slår han fast.  I år har me ny båt "Langfoss" og seiler innover Åkrafjorden. Vi tar unna to turistbusser av gangen. Cruiset tar fem timer og folk spiser på Eljarvik gard etterpå. Underveis får de oppleve mange flotte naturopplevelser, blant annet Langfoss, sier Silda..æh cruisebåtkapteinen. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER