Satser på italienske solskinnsbåter

Med italienske Pardo har offensive Giramar påtatt seg nok et agentur.

Publisert Sist oppdatert

Første Pardo 43 er allerede solgt i Norge, kan Christian Lund hos Giramar fortelle til Båtliv. Pardo er åpne daycruisere med store dekksflater i den Wally-inspirerte tradisjonen som også Fjord Open tilhører.

Pardo byr på tre modeller i størrelsen 38 til 50 fot, og bygges av Cantiere del Pardo, som også bygger de kjente Grand Soleil-seilbåtene.

Båttypen har slått godt an i Middelhavet. De elegante båtene egner seg godt for å samle familie eller venner til sosiale opplevelser på sjøen.  I fjor gikk Fjords eierselskap Hanse til retten for å stanse salget av Pardo-båtene.

Se 360 graders bilder og les også: Fjord vil stanse Pardo

Den italienske retten tok ut midlertidig forføyning,  men Cantiere del Pardo avviste alle plagiat-påstandene, og partene inngikk forlik.

Les også: Begraver stridsøksen

PARDO: Christian Lund har solgt første Pardo 43 i Norge.
PARDO: Christian Lund har solgt første Pardo 43 i Norge.

–Pardo er båter som skiller seg positivt ut. Det er helt klart et marked i Norge også for solskinnsbåter, sier Lund. 43-foteren som er solgt i Norge er utstyrt med doble IPS 600, som gir båten en toppfart på 37 knop. En godt utstyrt 43-foter koster syv millioner kroner.

38-foteren vil nå bli tilbudt med utenbordsmotor. Med triple 350 hk på hekken vil prisen ligge på 4,5 millioner kroner, opplyser Lund.