Cannes Yachting Festival:

Regn og vind - men snart kommer sola

Europas største flytende båtmesse fikk en våt start.

Publisert Sist oppdatert

Europas største flytende båtmesse er blitt enda større. I år er messen utvidet med en ny havn for katamaraner, som er mer i vinden enn aldri før. Dette frigjør også mer plass i Vieux Port der båtmessa tradisjonelt er blitt holdt i sin helhet. Det går buss mellom Vieux Port og Port Canto, og i begge havner er det flere spennende utstillere.

ØS PØS: Første messedag på Cannes Yachting Festival.
ØS PØS: Første messedag på Cannes Yachting Festival.

I alt er det 638 båter, og de strekker seg fra størrelsen 2,10 til 55 meter. Ikke uventet legges flere verdenspremierer til Cannes Yachtingfestival. Ifølge arrangøren er det så mange som 122 verdenspremierer, men trolig er det i hvert fall én for mye, da premieren av Sunseeker Hawk 38 ble lagt til Oslo. Arrangøren opplyser at det er så mange som 219 nyheter på messa.

PRØVEKJØRT: Sunseeker Hawk 38

For besøkende fra Norge er nok Windy den mest spennende nyheten, som har verdenspremiere med SR 44 Blackhawk. Båtliv skulle egentlig være med på en prøvekjøring med denne nyheten i dag, men været er ikke på messens side første messedag. Det var spådd mengder med regn, noe som ikke slo feil, men også 11 sekundmeter vind. Flere pressekonferanser skal ha blitt avlyst, og teltene langs hele messeområdet var stengt for å beskytte mot vind og regn. Heldigvis blir været bedre resten av messen, med sol og 25-26 grader frem til fredag, og sol og lett overskyet frem til søndag.

STØRST: Cannes Yachting Festival er største flytende båtmesse i Europa, og er i år blitt enda større.
STØRST: Cannes Yachting Festival er største flytende båtmesse i Europa, og er i år blitt enda større.