Windy Camira 39

Camira setter fart i Windy

Nyheten Windy Camira, som i dag ble avduket på Boot, er allerede forhåndssolgt i flere eksemplarer. Se video!

Publisert Sist oppdatert

>> Se film!

>> Se bildespesial!

Boot, Düsseldorf

– Endelig løsner det litt, sier en fornøyd Windy-sjef Knut Heiberg-Andersen, som omtaler nyheten Camira som en modig satsing.

Camira 39 fot lang og motorisert med doble Vovo Penta-maskiner av typen D6, som hver yter 400 hestekrefter. Vekten er syv tonn. Toppfarten ligger rundt 45 knop, så dette er en sportscruiser med komfort og mye uteplass. Marsjfart er 38 knop.

Båten er bygget i Vesterås i Sverige, hvor Windy bygger sine store modeller. Båten er designet av Windys husdesigner, Hans Jørgen Johnsen, i samarbeid med Ed Dubois og britiske Design Unlimited. Båten er klassifisert i CE-kategori B, som betyr at den er bygget for utaskjærs kjøring, og etter første prøvetur tør Heiberg-Andersen påstå at kjøregenskapene er førsteklasses.

VIDEO: Windy Camira 39 (teksten fortsetter under filmen)

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg Båtliv på Facebook

Solplass

Nyheten er godt synlig på verdens største båtutstilling, med sine friske farger og moderne design. Skroget er mørkeblått. Innredningen er i hvitt og rødt. Belysning med LED rundt dører og lister gir et stilig preg.

Cockpiten er enorm. Helt akter er det jollegarasje for en liten RIB. Deretter solseng og en stor sofa, som sammen med to flyttbare halvsofaer danner en sirkulær sittegruppe rundt et bord. Forover er det utvendig bysse og bar, deretter førerposisjonen på styrbord med moderne instrumentpanel.

VERDENSPREMIERE: Windy Camira 39.

Solid

Under dekk er det stort bad på babord, og lugar med dobbeltkøye på styrbord. Rederlugaren er forut med stor dobbeltkøye. Alle hjørner og kanter er avrundet. Beslag og håndtak er i solide dimensjoner. Båten gir inntrykk av å være solid og gjennomarbeidet.

Messeprisen på Boot er 335.650 euro uten merverdiavgift. Dette inidikerer en basispris i Norge rundt 3,4 millioner kroner, og rundt fire millioner kroner med fullt utstyr. Heiberg-Andersen bekrefter prisen, men legger til at prisen vil gå opp i tiden som kommer.

Camira kommer også i en Middelhavsversjon uten utebysse, og med enormt med plass for solbading.