Livesendingen fra båten går via et GoPro kamera plassert på taket.
Livesendingen fra båten går via et GoPro kamera plassert på taket.
Direktesendt intervju på akterdekket med eieren av Sætre Marina,  Thor 'Bendik' Bendiksen.
Direktesendt intervju på akterdekket med eieren av Sætre Marina, Thor "Bendik" Bendiksen.
Politibåten i Sætre
Politibåten i Sætre

Tøffe politimenn spiser også is

P { margin-bottom: 0.21cm; }Båtliv møtte Thomas og Henrik politimenn i Sætre havn. De er innom for å ordne litt småting, og få seg en is.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en fin dag på jobb sier Thomas fra Follo Politikammer.

Å være på politibåt er et eget fagfelt. De er 12-14 folk som rullerer på de forskjellige båtene. Vi spør hva som er de vanligste episodene der det kreves at politiet griper inn.

– Båtfolk er stort sett flinke. Vår jobb er å sørge for at folk kjører fornuftig, og har flyteplagg om bord. Dessuten har vi fokus på fyllekjøring.

I Oslofjorden er det forskjellige regler i de forskjellige kommunene. Opplever dere at folk er bevisst på dette?

– Hovedregelen med 5 knop 150 meter fra land er de fleste klar over. Vi bruker ellers skjønn. Noen steder står skiltene med 5 knop litt for langt inn i buktene. Men vi er ikke ute etter å ta noen. Vi stoppet nettopp en båt som kanskje var i grenseland når det gjaldt avstand til land. Der var det barn om bord, og i stedet for bot, fikk de litt informasjon og en pose godteri. Da ble det pålegg fra politiet om å spise godteri. Det er like viktig å skape trivsel og gode holdninger som å slå ned på lovbrudd sier Thomas politimann.

Politiet har ellers laget en app for båtfolk i Indre Oslofjord som heter «Småbåtguiden». Denne er gratis og viser områdene med fartsbegrensninger. Foruten andre nyttige opplysninger om båtliv og sikkerhet.

Båtliv Sommertokt er inne i andre dag. I skrivende stund har vi lagt Sætre bak oss, og er på vei mot Horten. Du kan følge oss live her.

I Sætre fikk vi også besøk av redningsselskapet. Videoinnslaget nedenfor ble sendt direkte. Her er opptaket: