Goldfish 28 Bullet:

GOLDFISH 28 BULLET: God for opptil 77 knop, men også med mer fornuftig motorisering.
GOLDFISH 28 BULLET: God for opptil 77 knop, men også med mer fornuftig motorisering.

Èn liter per nautisk i 40 knop

Nyheten Goldfish 28 Bullet er laget for opplevelser med mindre motorkraft, men er er god for opp til 77 knop med maks motorisering. Båten bygges ikke lenger i Norge, men i Polen.

Publisert Sist oppdatert

Fartsområdet til nyheten fra Goldish er mellom 50 og 77 knop, avhengig av motorisering en eieren velger. Med denne nyheten har produsenten valgt et vidt motorspekter. Laveste motorisering er med Mercury innenbordsmotor med 250 hestekrefter. Prisen ligger da på 1,24 millioner kroner. Topphastigheten er 50 knop, med en cruisingfart på 40 knop. Men her kan man velge større motoralaternativer. Med 350 hester har båten en cruisingfart på 50 knop, og en toppfart på 62 knop - og kanskje den motoriseringen som er mest fornuftig, til en pris på 1,35 millioner kroner. Dette er også motoriseringen produsenten anbefaler.

LES OGSÅ: Ny politibåt kjører Oslo-Drøbak på 12 minutter

Liter per nautisk

Skal man virkelig slå til, og fart er viktig, er det Mercury med 540 hestekrefter som gjelder. Da er toppfarten  77 knop. Prisen havner da på 2,1 millioner kroner.

Forbruket er overraskende lav med denne V8-eren, med 1,1 liter per nautisk om båten ligger i en cruisingfart på 40 knop.  Til sammenligning er forbruket med rimeligste 250 hestekrefter 1,0 liter per nautisk i samme fart. Båten leveres også med dieselmotor, og alternativt med utenbordsmotor. Velges utenbords er det med enten Mercury Verado 400R eller med twin Mercury 225 hestekrefter. Her er forbruket i 40 knop henholdsvis 1,1 og 1,7 liter per nautisk, noe som viser hvor mye motstand to drev i vannet kan gi. Maksfarten er dog to knop høyere med twin-installasjon, med 65 knop.Goldfish skriver at denne båten er skarpere og mer aggressiv enn båter de har laget tidligere.

LES OGSÅ: – Ikke kjøp for stor motor

Bygges i Polen

Den typisk norske båten bryter en tradisjon, og bygges i Augustów i Polen, mens den norske produksjonen tar seg av de større RIB-ene, samt prosjekter for profesjonelle aktører. Goldfish skriver at kvalitetssikring og sjøtesting fortsatt skal utføres hos Goldfish i Norge. Goldfish Boats skriver også at alle båtene har norsk CIN-nummer.

LES OGSÅ: Nå kjøper vi båter fra Polen

Designer og eier av Goldfish Pål Sollie sier at det også er lagt vekt på at båten skal være fri for bekymringer.

– Jeg ønsker et liv der jeg eier mine ting, og de ikke eier meg. I stedet kan jeg da bruke tid på å utforske skjærgården. Det var med dette utgangspunktet vi utviklet Goldfish 23 Tender, men også Goldfish 28 Bullet, sier Sollie.

Tekniske spesifikasjoner

Lengde: 8,25 meter

Bredde: 2,45 meter

Vekt: 1,5 tonn

Maksfart: 50-77 knop

Motor: Innenbords/utenbords

Drivstofftank: 300 liter

V-bunn: Fire-steppet 22 grader

Pris fra: 1.242.000 kroner