Båtmotortyver dømmes i ekspressfart

Bare tre uker etter at de to polske båtmotortyvene ble tatt på fersk gjerning i Onsøy, møtte de fredag i Fredrikstad tingrett. Nå knyttes de også til tyverier av fire motorer i Horten, skriver Fredrikstad Blad.

Publisert

Mens det vanligvis går måneder – og i verste fall år – fra pågripelse til rettssak, har polakk-saken blitt ferdig i ekspressfart. Politiet har ønsket en rettssak i løpet av de fire ukene de to sitter varetektsfengslet, slik at de ikke får anledning til å stikke tilbake til sitt hjemland.

Men ikke alle er like imponert over politiets lynkjappe ekspedering. Forsvarer til den ene polakken, advokat Øivind Abrahamsen, mener hele etterforskningen bærer preg av hastverksarbeid.

I tingretten i går kom det også frem at politiet knytter de to polakkene opp mot dumpingen av fire påhengsmotorer ved en brygge på Lisleby.

Fire tilsvarende motorer ble 30. mars stjålet fra en båthavn i Horten. I bilen til polakkene er det også funnet fergebilletter som viser at de var i Horten i det aktuelle tidsrommet.

Men også her stilte Abrahamsen spørsmål ved de undersøkelsene politiet hadde gjort rundt eventuelt andre involverte.

–For meg virker det vel så mye som forsøk på forsikringsbedrageri som tyveri – uten at jeg kan si noe med sikkerhet. Men politiet burde ha brakt klarhet i disse sidene av saken. Det er vel og bra at saker kommer raskt for retten, men det må ikke bli slik at det går på bekostning av kvaliteten av etterforskningen, sier forsvarsadvokaten til Fredrikstad Blad

Powered by Labrador CMS