– Vår største fritidsaktivitet

–    Båtliv og fiske er Norges største fritidsaktivitet, sier Jahn  Otto Johannsen, som er første gjest på Båtlivs sommertokt.

Publisert

Store bildet: Jahn Otto Johansen, Ole Henrik Nissen-Lie og Berit Fredheim på akterekket til Båtliv-TV-opptak.

Båtlivs sommertokt er i gang. I tre uker fremover skal vi kjøre langs Skagerrakkysten og intervjue båtfolk i havnene. Fra og med i morgen blir det livesending fra turen.

I kveld anløp vi Oscarsborg, hvor Båtliv-TV fikk besøk på akterdekket av forfatter, korrespondent og ivrig fisker  - Jahn Otto Johansen  - samt havnevakt Berit Fredheim. Intervjuet legges ut i sin helhet på Båtliv-TV i natt.

–    Glem fotball og ski. Den største fritidsaktiviteten her i landet er båtliv og fiske. Å fiske er noe nordmenn driver med langs hele kysten, og på vannene innenlands. Alle aldersgrupper fisker; barn, voksne og gamle. Selv er jeg snart 80 år, men jeg har ikke sluttet å fiske, sier Jahn Otto Johansen i intervjuet.

Berit Fredheim melder om mer båtliv på Oscarsborg i år enn i fjor. Hun sier at dette er en populær gjestehavn for familier fra påske til langt ute i oktober.

Jahn Otto Johansen fnyser av pratet om dalende interesse for båtlivet. – Det er flere og finere båter på fjorden enn noengang, og båtfolket er fornuftige og flinke mennesker. Vi nordmenn er og blir et båtfolk, sier Johansen.

Se hele intervjuet på første sending fra Båtlivs sommertokt 2013, som legges ut i natt

I morgen går turen til Horten, der nye spennende gjester blir invitert om bord til båtprat på akterdekket.

Prosjektleder Magne Klann sier at starten på Båtlivs sommertok er blitt en dag forsinket på grunn av forsinket levering til den norske forhandleren, men etter noen intense døgn med montering av utstyr er nå alt klart for sommerens store eventyr: Båtlivs sommertokt med livesendinger.

Powered by Labrador CMS