Big Bear i Stavern

Største båt i Stavern er stålbåten ‹Big Bear› med nederlandsk flagg på hekken og norsktalende mannskap om bord.

Publisert Sist oppdatert

‹Big Bear› er en av de flotteste båtene Båtliv har vært om bord i. Det er en stålbåt av typen Sturier 675 CS bygget ved Volharding-verftet i Staveren i Nederland. Navnet kler den blå båten med maskulin baug og bred hekk. Men det er innredningen som gjør båten helt spesiell.

–    Vi har kjørt båten fra Nederland via Kielerkanalen og Skagen hit til Stavern. Vi er på seks ukers ferietur til Norge og Sverige, og skal innom Oslo og Nærsnes der jeg tilbrakte sommerne i min barndom, sier skipperen Bjørn Andreassen på kav norsk. Det viser seg også at han  er nordmann, som bosatte seg i Nederland for 30 år siden. Nå er han på ferietur med sin nederlandske kone, Ursula.

Marmor

–    Skal jeg vise deg innredningen, spør Ursula, som har vært med å bestemme å interiøret. Fra akterdekket kommer vi inn i en lys og stor salong eller stue på øverste dekk.  Ned leideren ligger spisestuen på babord og byssa (kjøkkenet) på styrbord. Forover er mannskapslugar og forpigg med eget bad.

Rederlugaren er på størrelse med en middels leilighet og med bad flislagt med marmor fra Italia. I maskinrommet akter er det jollegarasje og elektrisk landgang som skyves ut etter behov. Listeprisen på en Sturier 675 CS er to millioner euro, eller ca 18 millioner kroner, men båtene bygges etter kjøpers ønsker og anbefalinger og dermed kan sluttsummen fort bli høyere.

Middelhavet

–    Dette er vårt flytende hjem. Neste år tar vi et halvt år i Middelhavet, og senere blir det kanskje Bahamas og Karibia. Vi vil heller være frie til å reise enn å eie et landsted, forteller ekteparet til Båtliv.

Selv om ‹Big Bear› har luksusbad med marmorfliser, kaster Bjørn Andreassen seg i sjøen fra badeplattformen i havnebassenget i Stavern, mens folk står med regntøy på land og hutrer.  – Morgenbad er en av gledene med båtlivet, sier den sympatiske eieren av ‹Big Bear›.

Ekteparet fører den store båten uten mannskap. – Med to maskiner og thruster forut og akter går det veldig bra, men det kan være høyt ned når man skal hoppe i land med fortøyningene, sier Bjørn Andreassen.

Mer informasjon om Sturier-båtene finner du på nettsiden www.sturier.com.