Båten blir litt finere hvert år
Lucky Luke passerer Bastøya
Skippern tar gjerne med familien på tur
Lucky Luke er 36 fot solid stål
Det startet med denne Ford-motoren
Odd Røren har bygget båt

Hadde motor – kjøpte båt

Odd Røren hadde en Ford lastebilmotor liggende i deler. Dermed kjøpte han et stålskall på 36 fot.

Publisert Sist oppdatert

I Horten treffer vi den førtidspensjonerte maskinisten fra Mjøndalen om bord i stålbåten «Lucky Luke» med hjemmehavn i Øvre Bragernes Motorbåtforening. Han er på ferie med kona i motorbåten, som han kjøpte som skall for nøyaktig 20 år siden. Da hadde han overtatt en Fordmotor fra en havarert lastebil, og motoren lå i deler i garasjen.

Tempo og lommebok

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre med motoren, men da jeg kom over dette stålskallet på 36 fot begynte jeg å bygge båt, sier Røren til Båtliv. Skallet har han senere fått vite er Flexima 36, bygget i Sverige. Røren har forlenget skroget med et par fot og satt på akterplattform. Navnet «Lucky Luke» har han valgt fordi han hadde en jolle som het «Jolly Jumper», og da jo båtnavnet seg selv, mener han.

Røren sier at han har bygget opp båten i et tempo som lommeboka og arbeidslysten tåler. – Jeg har for lengst sluttet å holde regnskap med tid og penger. De fleste båtene mister litt verdi hvert år, men denne båten blir litt bedre hvert år, og dermed blir hver sommer en ny opptur, sier han. «Lucky Luke» ble sjøsatt i 1996 med marinisert Fordmotor. – Mye bedre enn Volvo. Her går ikke saltvannet gjennom motoren, sier den stolte båteieren.

På skjæra

Han bruker båten til familieturer, gjerne nedover til Tjøme, og hilser på venner og familie.

– Hva synes du er det beste med båtlivet?

– Det beste er å ligge på skjære og sole seg og tenne bål om kvelden, slik vi hadde det sist uke, sier Røren til Båtliv, før han kaster loss og setter kursen mot Tjøme.

Båtliv er på sommertokt på Sørlandet. I dag går vi sørover fra Stavern til Kragerø. Har du noe å fortelle? Kom innom båten eller send en mail til ole@batliv.no.