Kom kamerater!

Familien Lutdal fra Trondheim kjøpte en 42 år gammel Skilsø i Larvik nylig, og vil ha hjelp av venner for å komme hjem.

Publisert

–    Jeg savner en maskinist, elektriker og trebåtbygger, sier nybakt båteier Roald Lutdal til Båtliv noen timer etter at han ble slept inn til Kragerø av redningsskøyta. Med kone Eva og sønnen Erik er han på vei hjem til Trondheim i en nyinnkjøpt Skilsø fra 1967.

Roald Lutdal fant båten på finn.no og fikk båten for 50.000 kroner. Det er en lekker båt i oregon pine og med en Ford 185 turbodiesel fra 80-tallet under motorkassa. Men det er lite utstyr som virker.

Motorhavari

–    Når folk spør oss hvordan vi har det, svarer vi nå at «men kjøleskapet virker», sier Roald lakonisk.  Om bord er to VHF-er. Ingen virker. Dynamoen virker heller ikke. Da familien la ut på tur oppdaget de at det ikke var lokk på dieseltanken så suppa skvulpet ut i båten.

Nå ligger de i Kragerø og venter på nye deler til motoren, som stoppet ved sørspissen av Jomfruland i frisk bris. Antageligvis på grunn av rusk i tanken. Heldigvis fikk ankeret feste før de havnet  på skjæret.  Ekteparet berømmer Redningsskøyta som var på plass kort tid etter at de påkalte hjelp via mobiltelefonen.

Dirty Nelly

Den aldrende skjønnheten heter «Nelly»,  men etter første om gang med vaskekosten døpte Eva den om til «Dirty Nelly».

Familien har bevart humøret og planen er å kjøre båten helt hjem til Trondheim. De har også undersøkt med frakt på lastebåt, som koster 14.000 kroner, og dette er alternativet om de ikke får motoren til å virke.

– Vi har venner som kan dette med motorer og elektronikk. Skriv av vi har kald øl om bord, og at de er hjertelig velkomne til å være med på tur, sier Roald med et smil.

Powered by Labrador CMS