Båtgiganten Ferretti redder seg selv
Båtgiganten Ferretti redder seg selv

Båtgiganten Ferretti redder seg selv

Etter intense forhandlinger om en refinansiering av Ferrettigruppen, ser det nå ut til å ende med at Norberto Ferretti kjøper alt tilbake.

Publisert

BILDE: Her to av de mest sentrale eierne av Ferretti-gruppen. Til venstre, Tilly Antonelli som er gründeren bak merket Pershing, og til høyre Norberto Ferretti. I midten en av de mindre aktørene i dette spillet, skandinavia importør Jon Olav Lefdal. FOTO: Frode Pedersen

Det var i 2007 at bankene Mediobanca og Royal Bank of Scotland ga investorgruppen Candover lån til å kjøpe hovedposten i Ferretti. Nå kan nye harde forhandlinger mellom tidligere eiere og investorene ende med at Norberto Ferretti selv tar tilbake hele selskapet.

Candover ser på sine aksjer som tapt etter at selskapet måtte inn å reforhandle alle sine lån i januar, men fikk ikke fornyet tillit for en refinansiering. Ferrettigruppen skyldte i januar 2009 over en milliard norske kroner.

Norberto Ferretti sier til International Boat Industry at han får med seg en tung investor, men at samtalene fortsatt er lukket, og at navnet på denne investoren blir offentliggjort senere. Ferretti har nå fått full tillit for sitt forslag til restrukturering av både selskapet og lånene i fra det han selv kaller ”nøkkelpersoner” i de involverte bankene.

Ferretti eier i dag flere av verdens største merkenavn innenfor båtindustrien. Riva, Pershing, Ferretti, Mochi og Apreamare ligger alle under paraplyen til Norberto Ferretti. Skandinavia importøren heter Jon Olav Lefdal og holder til i Stryn.

Powered by Labrador CMS