Båten min: Viknes 880 2008-modell

Viknes er selve ur-vestlandsbåten. Solide halvplanere med sjarkvinduer, kraftige dieselmaskiner og store akterdekk. Dette er båter som er bygget for å brukes hele året.Vi ser på Viknes 880'n til Thomas Høiseth.Digital fil i PDF-format for nedlasting (532kB)

Publisert

–Hvorfor Viknes 880? Det er jo en maskulin båt; en riktig manne-båt, ler Thomas Høiseth, vel vitende om at med-reder Grethe er et godt stykke unna – og hadde full medbestemmelsesrett da Bergens-familien bestemte seg for å bytte til plast etter nær 20 år som trebåtentusiaster. 

– Spøk til side, vi vurderte knapt nok andre båter. En liten stund var en finsk båt av Targa-typen eller en større Viknes aktuelt, men det ble fort klart at 880 var det rette for oss, sier Thomas, mens han rutinert styrer ut av båsen og rundermoloen utenfor båthavnen på Laksevåg.

Østlendingen Thomas har for lengst gjort vestledning av seg. Ikke bare er han gift med en bergenser, men også gammelt bergenshus, hytte på Geitanger i Hjeltefjorden og altså en genuin vestlandsbåt er håndfaste beviser på at det er fullt mulig å plante om østlendinger, selv i voksen alder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS