SKUTE: Kombinasjonen av mastehøyde, lukket styrhus og mye innvendig volum var avgjørende for valget til Erika Krøvel.

Brukt Nauticat 331: Snekkefolkets motorseiler

En 34-foter med styrhus, to toalettrom, to doble lugarer, innvendig og utvendig styreposisjon, er temmelig unikt. Båteier Erika Krøvel har tilbakelagt kysten mellom Oslo og Lofoten i sommer med sin nye Nauticat 331 fra 2010. Her er hennes erfaringer.

Publisert Sist oppdatert

Det er ytterst sjelden Båtmagasinet omtaler seilbåter. I denne utgaven har vi tatt opp temaet saktegående båter, eller deplasementsbåter. Og i det universet er motorseileren Nauticat 331 nesten et ikon. I sin størrelse er denne båten et ganske enestående konsept med sin gode bomkomfort under dekk, store, lyse dekksalong i styrhuset og romslige uteplass på toppdekket. Som båtkonsept betraktet, er Nauticat 331 særdeles smart – og har mange av trawlerens egenskaper. Erika Krøvel på Sunnmøre har eid sin Nauticat 331 siden i sommer og har allerede tilbakelagt utallige nautiske mil mellom Oslofjorden og Lofoten, og hun mener at båten har fått et ufortjent rykte som det verste fra to verdener.

Frem til konkursen i 2018, ble Nauticat-båtene produsert av Nauticat Yachts Oy ved Åbo i Finland. Den tradisjonsrike produsenten ble etablert mot slutten av 1950-tallet, og i 1966 så forgjengeren til 331 dagens lys som Nauticat 33 der designeren W. Aarnipalo skapte en motorseiler inspirert av tradisjonsbåtene rundt Østersjøen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER