Bruktbåter for to milliarder på Finn.no

HØYT NIVÅ: Antallet bruktbåter til salgs på Finn.no er høyt, og basert på prisforlangende er den samlede verdien to milliarder kroner.

Farvel til Klondyke for denne gang

Bruktbåtmarkedet er tilbake på 2019-nivået og bruktbåtene ligger igjen i 90 dager på Finn.no. De har en samlet verdi på to milliarder kroner, tror eierne. For optimistisk i disse ulvetider, spår ekspertene.

Publisert Sist oppdatert

Årets «Båter i sjøen» viser at det fortsatt er godt trykk i båtmarkedet, selv om det fra de fleste hold blir konstatert at nybåtprisene skal mye opp og at båtsalget fremover vil bli langt mer edruelig enn de siste par elleville årene. Men hvilken vei går bruktbåtprisene? Det er det store spørsmålet.

Det er flere år siden antall bruktbåter til salgs på Finn.no har vært på det nivået vi ser nå om dagen. Båtmagasinet har fått produktdirektør Eirik Håstein i Finn.no til å sette en omtrentlig samlet verdi på de i skrivende stund annonserte bruktbåtene, 10 000 i tallet. Han kom frem til svimlende to milliarder kroner. I nybåtmarkedet på Finn.no kan du mer enn doble dette tallet, her ligger det båter til salgs for 4,7 milliarder kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER