Flybridgebåter

SOMMER: Flybridge er for mange den perfekte båt på sommeren, og de kan være populære på bruktbåtmarkedet.
SOMMER: Flybridge er for mange den perfekte båt på sommeren, og de kan være populære på bruktbåtmarkedet.

Flybridge – den norske sommerdrømmen

Kombinasjonen flybridge, singel motorinstallasjon og tre lugarer i båt på rundt ti meter er temmelig unike løsninger ved norskbygde flybridgebåter. Mange av dem er fortsatt populære på bruktmarkedet – i prisklassen under en million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Mens de fleste flybridgebåtene fra europeiske produsenter tradisjonelt har hatt to-motors installasjoner, ble det i en årrekke produsert slike båter i Norge med single motorer. I størrelse kunne sjelden flybridgen konkurrere med engelskproduserte artsfrender, men i motsetning til disse kunne norskdesignede båter ofte varte opp med tre separate lugarer. Den kombinasjonen gjorde blant annet Sun 33 populær, og i perioden fra 1991 til 2009 ble det produsert over 200 slike båter.

I denne utgaven har vi en bruktbåttest av en Sun 33 fra 1997 som nylig ble omsatt for over 800 000 kroner. Holms Innredning i Skjeberg la imidlertid ned produksjonen av Sun 33 i 2009, og produsenter som Viksund (Viksund 310), NB (NB 840 Fly) Barracuda (Barracuda 1000 FB), Huseklepp Modellverksted (Riviera 925 FB) og Flem (Flem 340) hører også til tallrike norske produsenter som har lagt inn årene. Merkenavnet Skilsø lever derimot i beste velgående, og de har fortsatt en flybridgebåter i produksjon, skjønt Skilsø 33 FB finnes i dag bare på bruktmarkedet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 10 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER