Nylig brant flere båter i Klenevågen på Bømlo.
brannbmlo2
brannbmlo

Storbrann i båthavn

Et stort antall båter ble totalskadet etter en voldsom brann i Klenevågen på Bømlo i morges. Se video!

Publisert Sist oppdatert

Brannen ble meldt rett før klokken halv seks i morges og det var en stund fare for at brannen skulle spre seg til land, men slukkingen gikk raskt og greit.

– Jeg bor like ved og kom til stedet bare noen minutter etter at brannen ble varslet. Vi fikk dessuten raskt materiell på plass, selv om vi måtte klippe over noen låser for å komme oss inn på området, sier brannsjef Ove Halleraker til Båtliv.

Se brannvesenets video fra slukkearbeidet

Seks båter har gått til bunns, en båt ligger delvis under vann og to andre har fått brannskader. Også selve kaien og et lite naust har vært i brann, men det er ikke meldt om personskader. Den største av båtene var en 35-foter og ifølge NRK Hordaland vil skadene trolig beløpe seg til nær fire millioner kroner.

Brannårsaken er foreløpig ukjent, men politiet er i gang med undersøkelser på stedet. 

– Båtene som sank var såpass utbrente at det ikke er mulig å trekke noen umiddelbare konklusjoner om hvor brannen startet, sier Ove Halleraker.

Brannvesenet la straks etter slukkingen ut lenser ved havneutløpet for å stanse utslipp fra vrakene. En hel del oljesøl er dessuten fjernet med absorberende lenser og opprydningarbeidet har pågått i hele dag.