Brann og tyveri i båthavn

Snekken som ble overtent var helt nedbrent, og bare takket være hurtig uttrykning av brannvesenet ble den holdt flytende.

Publisert Sist oppdatert

Moss

Det var et trist syn som møtte Båtliv da vi kom til åstedet på Fleischer Brygge i Moss mandag ettermiddag.

Etter det Båtliv erfarer, startet brannen mellom kl 03 og 04 natt til mandag. Nabo Karl Arne Brekke som bor i leilighetsanlegget ved bryggen, var oppe en tur ca kl 04 og la merke til sort røyk og ukjent lys utenfor stuevinduet. Han gikk ut på balkongen og da synet av en båt i full fyr møtte han, ringte han 112 med det samme. Det var da allerede en annen som hadde varslet så brannvesen og politi var på stedet ca 04:10.

– Det var en voldsom røykutvikling og luktet noe helt forferdelig, sier Karl Arne.

Båtene som lå på plassene vedsidenav snekken, hadde også store skader.

Båtliv har ikke snakket med eier av den båten som brant da han er bortreist for øyeblikket.

Innbrudd

I samme tidsrom ble det også begått innbrudd i 6-8 båter i samme havn, og det er lett å trekke en slutning om at dette har sammenheng med brannen.

Båtliv snakket med en av båteierene, Geir Harald Hanssen som også er vaktmester på området.

– Det er ingenting av store verdier som har blitt stjålet. Det eneste de har gjort er å endevende skuffer og skap, samt tatt med seg en stormlighter og parfymen min! Det er jo fryktelig irriterende at slikt som dette skjer, men jeg er igrunn glad for at ingenting er ødelagt,  sier Geir Harald.

I en båt på neste brygge, møter vi nok en båteier (Ragnar Jansson) som har hatt besøk. Han savnet heller ikke noe og synes dette er rart. Her har de bare romstert rundt og knapt nok vært i stuerommene.

En  båt fikk også knust et vindu og tyvene har vært i båten, men Båtliv hadde ikke kontakt med eier.

Mens Båtliv var tilstede, ble båten hentet og fraktet bort fra åstedet.