PRØVEKJØRT STING 610

Sammenligningstest av Sting 610

Det er ikke uvanlig at båter kommer med ett skrog og tre modeller. Med Sting 610 kan du velge mellom konsoll, daycruiser og bowrider. God kvalitet og hyggelig pris har ført Sting høyt opp på norsktoppen for båter de siste årene.

Publisert Sist oppdatert

Sting er bygd i Polen, som mange andre «norske» båter. Man kan diskutere i det uendelige om båten er norsk eller ikke, men designeren er norsk, og eieren er norsk, mens fabrikken altså er polsk, for øvrig den samme som bygger Nordkapp.

Sting har i løpet av få år etablert seg i de nordiske landene og i Europa for øvrig. De har båter i størrelsen 4,85–7 meter. Etter siste lansering har produsenten nå ni båter i porteføljen. Nyheten Sting 610 ble lansert i februar på båtmessen i Göteborg. Der ble daycruiseren av svenske journalister kåret til messens beste kjøp, fordi den koster hundre tusen mindre enn konkurrentene og byr på funksjonell plass med smarte løsninger.

Alle de tre båtene ble vist på Sjøen for alle kort tid etter. I cockpiten er likheten ganske stor: Daycruiseren og bowrideren er nærmest identiske, mens konsollbåten skiller seg litt mer ut. Det er foran konsollen vi finner de store forskjellene, som naturlig nok gjør dem til nettopp en daycruiser, bowrider eller konsollbåt. Her må du vurdere dine behov og hva du selv liker når du skal velge modell, men vi skal se på de tre forskjellige alternativene. Vi har også prøvekjørt alle tre modellene, som vi kommer tilbake til i artikkelen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS